Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Na vakcinalnom punktu "Higija" dostupna bivalentna vakcina protiv kovida - | K-013 Portal

PANČEVO: Na vakcinalnom punktu "Higija" dostupna bivalentna vakcina protiv kovida

bivalentna vakcina, pancevo

Na vakcinalnom punktu "Higija" u Domu zdravlja Pančevo dostupna je bivalentna vakcina protiv COVID-19, proizvođača MODERNA i PFIZER. Bivalentna vakcina je napravljena upotrebom tehnologije inoformacione RNK i sadrži originalni, vuhanski soj i modifikovani BA.1 omikron soj.

Primenjuje se kao buster doza kod osoba uzrasta od 12 godina i starijih koje su ranije primile samo primarnu seriju (dve doze vakcine) ili jednu ili 2 buster doze vakcine protiv COVID-19

Bivalentna vakcina se daje nakon najmanje tri meseca od poslednje primljene doze vakcine protiv COVID-19 ili kod potpuno vakcinisanih osoba koje su preležale COVID-19 oboljenje. Može se primeniti kao buster doza kod svih osoba bez obzira na to koju vrstu vakcine su primile prethodno, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo.

Primena bivalentne vakcine kao buster doze se naročito preporučuje kod:

1. osoba starijih od 50 godina;

2. osoba sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama;

3. osoba sa komorbiditetima;

4. korisnika i zaposlenih u domovima za stara lica;

5. zaposlenih u zdravstvenim ustanovima.

Vakcinalni punkt "Higija" radi radnim danima od 07-15 časova i nije potrebno prethodno zakazivanje. Moguća je i prijava vakcinacije nepokretnih osoba u kućnim uslovima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.