Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Nagrađeni dizajneri plakata i info nalepnica za Zelena ostrva - | K-013 Portal

PANČEVO: Nagrađeni dizajneri plakata i info nalepnica za Zelena ostrva

Predstavnici Gradske uprave i Regionalnog centra za talente, u prisustvu predstavnika JKP Higijena i škole, uručili su nagrade učenicima Tehničke škole “23.maj” Pančevo za dizajn plakata i nalepnica za info table za Zelena ostrva.

Prvu nagradu osvojili su učenici IV-5 razreda na smeru za grafički dizajn Miloš Grubić i Kristijan Pal. Nagrađeni su dobili eksterni hard disk i fleš memoriju od 32 GB.

Nagradu im je uručila Zdenka Miljković, sekretarka Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Osim njih, zbog zalaganja i jer su neki elementi dizajnerskih rešenja iskorišćeni za konačno rešenje za štampu, nagrađeni su sa po jednom fleš memorijom od 32 GB. U pitanju su učenici iz III-5 odeljenja: David Diklić (koji je poslao dva rada), Dragana Jovanoski i Marijana Kasap.

Jovanka Dakić, koordinatorka projekta “Zelena ostrva za čistije Pančevo” kaže da je u okviru projekta bio raspisan školski konkurs za učenike Tehničke škole “23. maj” za predloge za dizajn plakata i nalepnica za info table.

- Na konkurs je stiglo pet radova učenika. Komisija je odabrala jedno dizajnersko rešenje koje je zatim dorađivano od strane učenika, JKP Higijena i stručnih lica – štampara. Danas smo uručili nagrade svim učenicima koji su se prijavili na konkurs, rekla je Jovanka Dakić.

Zdenka Miljković, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva je istakla da je značaj ovog projekta što se i na ovaj način uče mladi da razmišljaju o životnoj sredini.

- Oni ovim učestvuju zajedno s Gradom u onom delu obaveza koje lokalna samouprava mora da ispuni iz oblasti upravljanja otpadom prema Zakonu. NIS je konkursom za realizaciju celog projekta opredelio tri miliona dinara. Grad Pančevo će učestvovati u projektu kroz izgradnju samih “zelenih ostrva” u gradu i po naseljenim mestima, a odvojeno je oko šest miliona dinara za te namene, rekla je Miljković.

Plakati i nalepnice za info table biće postavljeni na 20 izgrađenih lokacija “zelenih ostrva” na teritoriji Grada Pančeva. Na prostoru “zelenih ostrva” nalaze se kontejneri za “mokar” mešoviti komunalni otpad, “suvi” ambalažni otpad i metalni kontejneri zapremine pet kubika za kabasti otpad iz domaćinstava.

Metalni kontejneri od pet kubika nabavljeni su sredstvima konkursa NIS-a “Zajednici zajedno” za 2017. godinu kroz projekat “Zelena ostrva za čistije Pančevo”, čiji je nosilac Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo, u partnerstvu s Tehničkom školom “23. maj”, Gradskom upravom Pančevo i JKP Higijenom.

Polaznici Odseka za zaštitu životne sredine Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo u nastavku projekta realizovaće obuke u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva, Mesnima zajednicama u Pančevu i Sali Gradske uprave.

(V.J.P.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.