Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Nagradni konkurs za izradu vizuelnih rešenja o temi bezbednost novinara i sloboda medija - | K-013 Portal

PANČEVO: Nagradni konkurs za izradu vizuelnih rešenja o temi bezbednost novinara i sloboda medija

nagradni konkurs, omnibus, pancevo

Udruženje građana za opštu kulturu i slobodno informisanje Omnibus poziva mlade kreativce, dizajnere, slobodne, vizuelne (profesionalne i neprofesionalne) likovne umetnike, da samostalno ili grupno učestvuju u nagradnom konkursu koji za temu ima bezbednost novinara i sloboda medija.

USLOVI UČEŠĆA:

Mladi autori treba da u radovima prikažu doživljaj teme konkursa i da umetničkim jezikom kojim komuniciraju sa pripadnicima svoje generacije, upute vršnjacima poruke o tome zašto je tema konkursa važna za normalno sunkcionisanje društva. Na taj način će doprinesti senzibilizaciji mladih i promociji važnosti ovih tema u omladinskoj populaciji.

Pravo učešća imaju autori koji imaju prebivalište na teritoriji južnog Banata.

Starost kandidata: do 35 godina.

Broj idejnih rešenja u okviru jedne aplikacije: Tri do pet (likovnih i/ili video) idejnih rešenja o temi konkursa. Idejna rešenja mogu biti deo jedne zajedničke celine (priče) koja je sastavljena iz delova, a može i svaki segment da bude jedinstven i samostalan, sa sopstvenom porukom.

Broj različitih radova istog autora ili grupe: Nije ograničen.

TEHNIKE IZRADE:

Bilo koja likovna tehnika: Karikatura, fotografija, crtež, ilustracija, grafika, digitalna grafika, strip, kolaž, montaža…

Bilo koja video tehnika: Video, spot, film, animacija, gif, tiktok format… do 30 sekundi trajanja.

Moguće je kombinovati bilo koju tehniku i žanrove unutar jednog rada/aplikacije.

Tip fajla: Bilo koji tip fajla koji se može poslati mejlom.

Format idejnog rešenja: Svi formati koje podržavaju društvene mreže.

NAGRADNI FOND (u dinarskoj protivvrednosti, koja će biti umanjena za troškove agencije):

Prva nagrada 200 evra
Druga nagrada 100 evra
Treća nagrada: 50 evra

E-mail adresa na koju treba slati radove: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i sa sledećim podacima u telu mejla: šifra pod kojom će rad biti prosleđen članovima žirija, ime i prezime autora/ke, mesto prebivališta, datum rođenja, broj mobilnog telefona i izjava o saglasnosti za objavljivanje originalnih radova na sajtu Pančevo Si Ti.

Rok za slanje radova: Sreda, 4. maj 2022. godine do 24 sata.

Radove će ocenjivati četvroročlani stručni žiri koji čine iskusni vizuelni umetnici iz Pančeva, bodovanjem po unapred određenim kriterijumima.

Rezultati će biti saopšteni i objavljeni na sajtu www.pancevo.city i na PST stranicama na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu u nedelju, 8. maja 2022. godine u 12 sati.

Pobednicima konkursa će nagrade i simbolični pokloni biti uručeni na prigodnoj svečanosti koja će biti organizovana u utorak, 10. maja 2022. godine u 18 sati. Ovom događaju će moći da prisustvuju svi učesnici konkursa.

Nagrađeni radovi će biti objavljeni na sajtu Pančevo Si Ti tokom maja.

Dodatne informacije mogu se dobiti preko e-mail adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili preko telefona broj 064/297-81-68 (Miroslav) i 063/372-298 (Nenad).

Organizatori ohrabruju kandidate da se odazovu ovom pozivu i žele uspeh na konkursu!

Ovaj konkurs je raspisan u okviru projekta „(Ne)bezbednost novinara u južnom Banatu”, čiju realizaciju je omogućila regionalna novinarska mreža SafeJournalist, a u Srbiji ga sprovodi Nezavisno udruženje novinara Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.