Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Naplatili mu 9.000 dinara za tehnički pregled zbog FIZ usluge - | K-013 Portal

PANČEVO: Naplatili mu 9.000 dinara za tehnički pregled zbog FIZ usluge

pancevo, tehnicki pregled, fiz usluga

Tek što je država pokušala da spreči još jedno u nizu poskupljenja koje donosi inflacija i aktuelna kriza, pojavile su se prevare na računima tehničkih pregleda.

Cena tehničkih pregleda već deset dana odlukom Vlade minimalno može da košta 3.070 dinara a maksimalno 6.020 dinara. To jednom auto-centru u Pančevu nije smetalo da klijentu naplati čak 3.000 dinara više.

Naime, na računu ove auto-kuće, koji je na društvenim mrežama objavilo udruženje potrošača "Efejktiva", stoji da je cena tehničkog pregleda 6.000 dinara, ali navedene su još tri stavke koje koštaju dodatnih 3.000 dinara. Tako obrasci za tehnički pregled i za registraciju koštaju ukupno još 500 dinara, dok izvesna usluga FIZ staje 2.400 dinara.

"Sveukupno, ovog vozača je tehnički pregled uzašao 9.000 dinara. Osim ovog, dobili smo informaciju da su se svi tehnički pregledi u Boru dogovorili da im cena bude 7.000 dinara, ne obazirući se na odluku Vlade Srbije. Ovakve slučajeve odmah prijavite Tržišnoj inspekciji u svom gradu, a mi smo već obavestili Ministarstvo trgovine. Pozivamo građane da bojkotuju tehničke preglede koji krše ograničenje cene", objavila je "Efektiva".

"Blic" je pozvao navedeni auto-centar u Pančevu kako bi dobio odgovor zbog čega su prekršili ograničenje maksimalne cene i šta znači usluga FIZ, ali, kako navodi ovaj list, direktor te kuće nije želeo ni da sasluša pitanje, već je odmah spustio slušalicu pod izgovorom "da ne može time da se bavi".

Ni u Asocijaciji tehničkih pregleda ne znaju šta bi mogla da znači usluga FIZ.

"Stvarno prvi put čujemo za tu uslugu. Deluje nam kao usluga što bi naš narod rekao 'ako prođe - prođe'. S druge strane, auto-kuće naplaćuju obrasce za tehnički pregled i registraciju kada preko eUprave kreiraju uplate i popunjavaju podatke u vezi sa uslugama", kažu u ovom udruženju za Blic.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.