fbpx
biracki spisak pancevo

Pančevo: Obaveštenje o uvidu u jedinstveni birački spisak
Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 16. januara 2022. godine održati republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, izložen je na uvid u Gradskoj upravi grada Pančeva – Sekretarijatu za opštu upravu, Pančevo, Trg kralja Petra I 2-4, sprat Ι, kancelarija br. 107.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku podnosi se Gradskoj upravi grada Pančeva pismeno na adresu: Grad Pančevo, Gradska uprava grada Pančeva, Trg kralja Petra Ι br. 2-4 ili neposredno u službenim prostorijama Sekretarijata za opštu upravu, Ι sprat soba br. 107, tel. 013/308-820 i e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Građani mogu izvršiti uvid u birački spisak, svakog radnog dana od 7,30 do 15,30 sati i subotom od 10,00 do 16,00 sati i podneti zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku do 31. decembra 2021. godineu 24 časa, nakon čega se birački spisak zaključuje.

Posle zaključenja biračkog spiska od 1. do 12. junuara 2022. godineu 24 časa (najkasnije 72 sati pre dana određenog za održavanje referenduma) građani zahtev za promene u jedinstvenom biračkom spisku mogu podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave neposredno ili preko Gradske urave grada Pančeva, po mestu prebivališta.

Građani mogu od raspisivanja referenduma do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, 25. decembra 2021. godine u 24 časa podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će glasač na predstojećem republičkom referendumu glasati prema mestu boravišta u zemlji (izabrano mesto glasanja).

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške dužni su da postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.