Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevo: Održan koncert za NAŠ bregić na Tesli - | K-013 Portal

Pančevo: Održan koncert za NAŠ bregić na Tesli

Inicijativa Odbranimo Teslu, pancevo

U nedelju 4. oktobra Inicijativa „Odbranimo Teslu“ organizovala je, treći po redu, piknik za očuvanje zelenih površina, pod nazivom "Koncert za NAŠ bregić".

Ovog puta, druženje je organizovano kod čuvenog bregića za sankanje, uz koncert iznenađenja koji je okupio više od 300 građana i građanki. Veliki odziv ukazuje na sve veću svest ljudi o važnosti očuvanja prirode u jednom od najzagađenijih gradova u Srbiji.

Teslaše je svojom muzikom zabavljao Bane Gluvakov Tubaćin.

U veseloj atmosferi, uz poštovanje distance, građani i građanke Pančeva uživali su na livadi i u kvalitetnoj muzici, a svoju podršku su, osim dolaskom na koncert, pružili i potpisivanjem peticije u borbi protiv loših urbanističkih planova.

Spornim urbanističkim planom za naselje Tesla predviđena je gradnja stambenih objekata i saobraćajnice na uštrb javnih zelenih površina, dečjih igrališta i čuvenog bregića na kojem se generacije dece sa Tesle i drugih naselja u pančevačkoj ravnici sankaju i skijaju.

Pored Teslaša i Teslašica, podršku su pružili i stanovnici i stanovnice drugih pančevačkih naselja. Prepoznata je važnost odbrane svakog naselja od svakog lošeg urbanističkog plana u kojem građani nemaju svoj glas.

"Ako niste bili u prilici da nam se pridružite, na fejsbuk stranici Inicijative možete videti delić atmosfere, a uskoro će biti objavljeno još video materijala.

Kao i uvek, svoju podršku, osim dolaskom na događaje, možete pružiti i potpisivanjem peticije „Stop betoniranju naselja Tesla u Pančevu - Za zelenu Teslu!“

Štampanu peticiju. koja je namenjena građanima i građankama Pančeva, možete preuzeti i sami sa ovog linka i prikupiti potpise.

Pozivamo vas i da potpišete online peticiju na ovom linku i tako se pridružiti 1622 građana Srbije koji nas podržavaju u ovoj inicijativi.", navode iz Inicijative "Odbranimo Teslu".

Aktivnosti Inicijative možete pratiti na sajtu www.odbranimoteslu.info, kao i na društvenim mrežama:

Na FB grupi Odbranimo Teslu https://www.facebook.com/groups/316597049530130,

Na Tviteru https://twitter.com/TPancevo 

Na Instagramu https://www.instagram.com/tesla.pancevo/.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS