Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Održan master klas balskih plesova u Studentskom - | K-013 Portal

PANČEVO: Održan master klas balskih plesova u Studentskom

U nedelju, 12. novembra, u Svetosavskom domu održan je master klas balskih plesova koji je vodila Viktorija Šabašnaja, profesionalni koreograf i rukovodilac stvaralačkog udruženja "Tvori Vsegda" iz Moskve.

Polaznici su imali priliku da nauče korake iz valcera, polke, kadrila i drugih plesova koji su se nekada igrali na balovima. 

- Danas smo učili balske igre motivisane ruskim narodnim plesovima. Veoma sam zadovoljna kako su polaznici savladali plesne korake. Sviđa mi se ovaj prostor, ljudi su divni. Za naše sledeće druženje pripremiću nešto drugačije od onog što smo danas radili, nešto u drugom stilu u zavisnosti od nekog događaja, pravoslavnog praznika, ruskog ili srpskog državnog praznika, rekla je za Pančevo Online Viktorija Šabašnaja.

Članovi stvaralačkog udruženja "Tvori Vsegda", što znači "Stvaraj uvek", biće ponovo u našem regionu između 20. decembra i 14. januara, kada će održati master klas u Makedoniji i Republici Srpskoj, ali će svakako naći vremena da posete Pančevo i održe master klas radionicu.

Program su realizovali Udruženje Rusa i potomaka "Romaška", Udruženje "Tvori vsedga" iz Moskve uz podršku Kulturnog centra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS