Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Podneta inicijativa za obnovu Kancelarije za mlade - | K-013 Portal

PANČEVO: Podneta inicijativa za obnovu Kancelarije za mlade

inicijativa, kancelarija za mlade, pancevo, sinhro hub, natasa lendjel

Na inicijativu SINHRO haba, članovi i članice pančevačkih organizacija civilnog društva predali su 19. maja gradskoj vlasti inicijativu za ponovno uspostavljanje Kancelarije za mlade, koja ne funkcioniše više od godinu dana.

Inicijativu je potpisalo preko 40 aktera - 18 udruženja, pet neformalnih grupa i više od 20 pojedinaca. Nataša Lenđel iz Sinhra je podsetila da Grad Pančevo nema ni strategiju za mlade, jer je važnost prethodnog strateškog dokumenta koji se odnosi na mlade istekla još 2017. godine.

Ona je rekla da je upravo u Pančevu ustanovljena prva Kancelarija za mlade, i da su, dok je funkcionisala, fondovi i sredstva raspoređivani na osnovu strateških dokumenata, uz konsultacije sa zainteresovanim mladima. Grad je svojevremeno pružao po nekoliko stotina usluga i programa za mlade, što je poslednjih godina rapidno opalo.

Ispitivanjem stavova, polažaja i potreba mladih ljudi u gradu Pančevu se ne bavi nijedna ustanova, a poslednje istraživanje je sprovedeno pre više od decenije, napominju pokretači ove akcije. Upozoravaju i da manjak sadržaja i prostora za mlade vodi ka porastu delinkvencije odnosno kriminala među mladima, što dodatno opterećuje kompletno društvo. Ovu inicijativu treba shvatiti kao svojevrsan poziv predstavnicima gradske vlasti na razgovor o mogućnostima promene ovakvog stanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.