Pančevo: Požar ugašen, ostaje pitanje da li će se obustaviti odlaganje komunalnog otpada na staru deponiju? -
stara deponija, požar

Pančevo: Požar ugašen, ostaje pitanje da li će se obustaviti odlaganje komunalnog otpada na staru deponiju?


Iako je požar na deponiji ugašen, ostaje sistemsko pitanje da li će se obustaviti i odlaganje komunalnog otpada.

Od kada je otvorena nova sanitarna deponija, na putu za Dolovo još 2015. godine, nije se prestalo sa odlaganjem komunalnog otpada na staroj deponiji.

Predhodna garnitura vlasti hvalila se kako su otvaranjem nove deponije rešeni veliki komunalni problemi u gradu međutim, ispostavilo se da je to bilo samo maska za nastavak odlaganja komunalnog otpada na staroj lokaciji.

Građani naselja Karaula i Gornji grad, sa kojima smo razgovarali, sve vreme su ukazivali na ovaj problem ali, kako kažu, JKP "Higijena" je ostala nema, predpostavljaju iz razloga većih troškova prevoza smeća do nove deponije.

Upravo iz tog razloga, smatraju meštani sa kojima smo razgovarali, došlo je do samozapaljivanja, zbog čega se dim sa stare deponije video i iz pojedinih delova Beograda.

Novi direktor JKP "Higijena", Mišo Marković, rekao je posle dva dana za jednu lokalnu televiziju da je na staroj deponiji došlo do "manjeg požara", a da je ekipa Zavoda za javno zdravlje Pančeva izvršila merenje zagađenja na dve lokacije u naseljima Margita i Karaula.

Ekipa ZJZPA je utvrdila da ovaj incident nije imao uticaj na zdravlje građana i životnu sredinu, uprkos brojnim pritužbama građana na nesnosan smrad i dim u tim delovima grada. 

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com