Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Vlasnici 16 turističkih agencija traže pomoć od gradonačelnika - | K-013 Portal

PANČEVO: Vlasnici 16 turističkih agencija traže pomoć od gradonačelnika

molba, gradonačelnik, pančevo, turističke agencije

Vlasnici šesnaest turističkih agencija koje posluju u Pančevu podnele su molbu gradonačelniku za finansijsku pomoć.

"Obraćamo Vam se kao deo privredne grane, koja je zbog pandemijske situacije najviše ekonomski pogođena. Kao poreski obveznici, koji u ovoj, a delom i u sledećoj godini, sigurno ne mogu obezbediti obrtna sredstva za sve obaveze, obraćamo Vam se sa molbom za dodelu jednokratne pomoći, u iznosu od 200.000,00 din, po agenciji, a u svrhu izmirenja osnovnih komunalnih obaveza i dela zakupa poslovnog prostora.

U Pančevu posluje 16 turističkih agencija, sa 40 zaposlenih radnika. Neke od agencija su već morale da otpuste svoje radnike, a neke će, našalost, tek morati da se odluče na ovaj korak, a u cilju racionalizacije troškova radi opstanka. Zbog opšteg epidemiološkog stanja i zatvaranja granica, nažalost nismo u mogućnosti da ostvarimo ikakav prihod od prodaje aranžmana. U cilju očuvanja agencija i našeg poslovanja, a sledeći primer opština u Srbiji, koje su se odazvale apelu svojih turističkih agencija, nadamo se razumevanju za novonastalu nepovoljnu situaciju, pre svega - za sektor turizma i poslovanje turističkih agencija" navodi se u molbi. 

Kako saznajemo, gradonačelnik se još uvek nije oglasio po ovom pitanju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.