Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevo prvi grad sa biciklofonima - | K-013 Portal

Pančevo prvi grad sa biciklofonima

Jedna od inovacija i najatraktivnijih stalnih mera štednje energije, a u cilju afirmacije biciklizma kao najefikasnijeg alternativnog vida mobilnosti - svakako je biciklofon. To je punjač za mobilni telefon koji se aktivira okretanjem pedala trenažnog bicikla. Ideja je Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave Pančevo, a realizacija profesora i učenika Srednje mašinske škole u Pančevu.

Biciklofoni će biti postavljeni i u holu pančevačkog kulturnog centra i Glavne autobuske stanice, a lokalne samouprave koje su zainteresovane da ovakvu vrstu usluge pruže svojim sugrađanima mogu se obratiti Mašinskoj školi u Pančevu.

- Cilj nam je da Pančevo kontinuiranim i različitim akcijama i projektima, rebrendiramo u moderan evropski grad koji brine o zaštiti životne sredine i koji je lider u osmišljavanju načina za očuvanje okoline, rekla je Katarina Banjai, gradska većnica zadužena za sektor očuvanja životne sredine Gradske uprave Pančeva, dodajući da su kandidaturu za Evropski grad mobilnosti shvatili kao rezultat pre svega društveno-odgovornog ponašanja i poslovanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.