Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Radnici ATP-a blokirali garažu zbog neisplaćenih zarada, gradski saobraćaj ne funkcioniše - | K-013 Portal

PANČEVO: Radnici ATP-a blokirali garažu zbog neisplaćenih zarada, gradski saobraćaj ne funkcioniše

pancevo, štrajk, gradski saobraćaj

Od jutros autobusi Pantransporta ne saobraćaju zbog blokade garaže od strane nezadovoljnih radnika bivšeg javno-komunalnog preduzeća Autotransport Pančevo, koji štrajkuju zbog neisplaćenih zarada za jun, prenosi portal PanPress.

Prema saznanjima ovog portala, autobusi saobraćaju samo prema Beogradu, dok je ostali saobraćaj, obustavljen.

Tako će ostati dok se neko ne obrati bivšim radnicima ATP-a, i dok im se ne ispune zahtevi, poručuje Gordana Belča, predsednica sindikata sindikata „Nezavisnost” ATP-a. Ona kaže da je oko 70 radnika blokiralo garažu, jer nisu dobili drugi deo plate za jun, a nije im isplaćena ni obećana otpremnina.

„Saterani smo u ćošak i nemamo alternativu. Izigrani smo i prevareni mnogo puta, i sada nećemo odustati dok se ne ispune naši zahtevi. Ni nama nije prijatno što za svoja prava moramo da se borimo svaki put na ulici”, kaže Belča u izjavi za PanPress .

Tokom poslednjih mesec dana radnici su više puta štrajkovali. Naša sagovornica podseća da im je na sastanku održanom 17. juna sa gradonačelnikom Pančeva, obećano da će im otpremnine biti isplaćene do 1. avgusta.

Vlast je u međuvremenu promenila plan, pa im je saopšteno da će otpremnine morati da sačekaju novi saziv gradske Skupštine, a sednica će, kako nezvanično saznajemo, biti održana 21. avgusta.

Belča kaže da bi radnici i mogli da sačekaju taj datum, ali da je isplata zarada hitna, jer je većini radnika to jedini izvor prihoda.

(PanPress)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.