Pančevo se brani na Tesli: 'Piknik na NAŠOJ livadici 2' u nedelju 13. septembra -
Inicijativa Odbranimo Teslu, piknik na Tesli

Pančevo se brani na Tesli: 'Piknik na NAŠOJ livadici 2' u nedelju 13. septembra


Inicijativa "Odbranimo Teslu" organizovaće u nedelju, 13. juna, "Piknik na NAŠOJ livacidi 2" u ulici Miloša Obrenovića, preko puta TC "BIG" s početkom u 17 sati. 

"Još jednim piknikom i zajedničkim druženjem na NAŠOJ livadici, u Miloša Obrenovića preko puta TC „BIG“, u nedelju 13.09. od 17h, želimo da skrenemo pažnju na problem koji se tiče svih blokovskih naselja u Pančevu kao što je „Tesla“. I pored velikog protivljenja stanovništva, tri livadice hoće da NAM oduzmu, a drveće poseku, da bi ih dali privatnim investitorima i betonirali!

Naše aktivnosti već su imale veliki odjek – informisanje javnosti, podnošenje velikog broja primedbi na sporni urbanistički plan, višečasovna odbrana naselja na zasedanju Komisije za planove, akcije čišćenja dečjih igrališta, humanitarni piknik, itd.

Takođe, u cilju zaštite naselja „Tesla“ od lošeg urbanističkog plana i odbrane ostalih naselja od bilo kojih budućih planova koji idu na štetu našeg zdravlja i ne uzimaju u obzir mišljenje građana/ki i struke, pokrenuta je i peticija – štampana i online.

Piknik je sjajna prilika da se družimo, razmenimo mišljenja i damo predloge za dalje aktivnosti za zaštitu i unapređenje naselja. Ponesite svoje ćebe, korpu sa hranom, lopte, frizbije i badmintone. Uz poštovanje distance i svih mera zaštite, postavite svoje ćebe za piknik, zauzmite mesto na NAŠOJ livadi. Povedite decu, ljubimce, dođite sa prijateljima. Opremite decu bojicama i papirima, napravićemo još jednu izložbu dečjih radova na teme „Moja zelena Tesla“ i „Platani – čuvari Tesle“.

Nastavljamo da pomažemo četvorogodišnjem Urošu Siminu u borbi protiv cerebralne paralize! Kao i prošli put, prikupljaćemo donacije za našeg malenog borca Ukija jer njegova borba neprestano traje!

Pridružite nam se na pikniku za zeleno Pančevo! Spremaju se i neka lepa iznenađenja! Pokažimo šta zajedno možemo u sinergiji da uradimo za humanije, lepše i zeleno Pančevo!" navodi se u pozivu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com