Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Svetosavski turnir u borilačkim veštinama - | K-013 Portal

PANČEVO: Svetosavski turnir u borilačkim veštinama

ministarstvo odbrane, svetosavski turnir, pancevo

U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije danas je u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama.

Turnir u borenju organizuje se od 2019. godine, uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz saveza borilačkih sportova Srbije. Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, na turniru su učestvovali samo pripadnici 72. brigade za specijalne operacije.

Takmičari su prikazali svoje veštine u boksu i kik-boksu, a najviše uspeha, među pet takmičarskih timova, imala je ekipa Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“.

Obuka u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja pripadnika 72. brigade za specijalne operacije kojim se razvija samopouzdanje i upornost i, što je najvažnije, sposobnost za adekvatno i blagovremeno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka. To je jedan od preduslova za kvalitetno izvršavanje zadataka specijalnih jedinica prvenstveno u dubini rasporeda neprijatelja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.