Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Tehnička škola „23. maj“ učestvuje u projektu „Mladi osluškuju“ - | K-013 Portal

PANČEVO: Tehnička škola „23. maj“ učestvuje u projektu „Mladi osluškuju“

tehnicka skola 23 maj, pancevo projekat

U utorak, 26. septembra, u prostorijama Tehničke škole „23. maj“ iz Pančeva, održan je sastanak na kom su prisustvovali predstavnici škole i Kancelarije za mlade. Cilj sastanka bio je uspostavljanje saradnje u okviru projekta „Mladi osluškuju – Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“, to jest, pružanje podrške učenicima, predstavnicima Učeničkog parlamenta pomenute škole.

Kako navode iz škole, u sprovođenju i promociji pomenutih akcija, učenici će imati podršku lokalnih institucija i organizacija, koje su se odazvale pozivu organizatora. 

Sastanku je, pored predstavnika škole, prisustvovala i koordinatorka Kancelarije za mlade iz Pančeva.

Do kraja godine, za predstavnike lokalne zajednice, kao i za učenike i nastavnike, biće održano nekoliko obuka koje za cilj imaju jačanje kompetencija u oblasti ljudskih prava, njihove zaštite i promocije. Projekat „Mladi osluškuju“ sprovode organizacije civilnog društva - Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku iz Beograda, a finansijski je podržan od strane EU.

U projektu učestvuje 16 srednjih škola iz Srbije.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.