Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Teslaši pokrenuli onlajn peticiju: Stop betoniranju naselja Tesla u Pančevu - Za zelenu Teslu! - | K-013 Portal

PANČEVO: Teslaši pokrenuli onlajn peticiju: Stop betoniranju naselja Tesla u Pančevu - Za zelenu Teslu!

peticija, inicijativa odbranimo teslu

Inicijativa "Odbranimo Teslu" pokrenula je onlajn peticiju "Stop betoniranju naselja Tesla u Pančevu - Za zelenu Teslu!" 

"Mi, potpisnici ove peticije, zahtevamo da preduzmete sve potrebne mere iz svoje nadležnosti i sprečite nameravanu novogradnju i seču drveća u naselju Tesla i da, umesto toga, javne blokovske površine u naselju sačuvate kao posebnu vrednost u izvornom obliku i dodatno ih uredite, a što je predviđeno i Generalnim urbanističkim planom za grad Pančevo. Zahtevamo da se zelenilo naselja Tesla čuva, održava i uvećava kako bismo mogli da živimo u zdravom i bezbednom okruženju!

Smatramo da urbanistički plan za naselje Tesla koji predviđa novogradnju na zelenim površinama između zgrada i na mestu dečjih igrališta, kao i seču drvoreda platana i drugog listopadnog i zimzelenog drveća, neće poboljšati kvalitet života građana, nego će ga dodatno urušiti! Nisu nam potrebni novi problemi, potrebno nam je da se sačuva ono što imamo i da se postojeći problemi neadekvatne infrastrukture, u koju nije ulagano decenijama, reše!" navodi se u opisu peticije.

Peticija je upućena  Aleksandru Stevanoviću, gradonačelniku grada Pančeva,Tigranu Kišu, predsedniku Skupštine grada Pančeva, Jasminki Pavlović, sekretarki Sekretarijata za urbanizam, građevinske i stambeno komunalne poslove i saobraćaj grada Pančeva, Slavetu Bojadžievskom, direktoru JP „Urbanizam” grada Pančeva i Jasmini Vujović, predsednici Komisije za planove grada Pančeva

Detaljno obrazloženje peticije i potpisivanje je na linku https://www.t.ly/LwZz 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.