Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U bolnici se odnedavno ponovo operišu tumori dojke - | K-013 Portal

PANČEVO: U bolnici se odnedavno ponovo operišu tumori dojke

opsta bolnica pancevo, tumor dojke operacija

U OB Pančevo se odnedavno ponovo operišu tumori dojke. Uspostavljena je saradnja sa Prim. dr Nevenom Jokićem sa Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije koji u pančevačkoj bolnici radi navedene operacije uz pomoć mladih lekara OB Pančevo dr Denija Petra Ardeljana i dr Aleksandra Maričića.

Iz Opšte bolnice Pančevo obaveštavaju i da je ponovo počela sa radom i ambulanta za dojku četvrtkom od 9 časova, ambulanta 3 specijalističkog centra OB Pančevo.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena i najčešći uzrok smrti žena u zapadnom svetu. U Srbiji 26 odsto svih obolelih i 17,5 odsto žena umrlih zbog malignih tumora imaju dijagnozu karcinoma dojke. Svake godine registruje se oko 4.600 novootkrivenih slučajeva ove bolesti, a kod više od polovine njih, u trenutku otkrivanja, bolest je već u odmaklom stadijumu. Od raka dojke godišnje u Srbiji umre oko 1.600 žena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.