Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Vredna oprema za Urologiju Opšte bolnice - | K-013 Portal

PANČEVO: Vredna oprema za Urologiju Opšte bolnice

opsta bolnica pancevo, oprema, urologija

Odeljenje urologije Opšte bolnice Pančevo dobilo je vrednu opremu od novca Pokrajnskog sekreterijata za zdravstvo Vojvodine.

"Dobili smo Cistoslitotriptor (aparat za razbijanje kamena u mokraćnoj bešici). Potpuno nova intevencija koja sada može da se radi na urologiji , do sada se radila improvizovana intervencija što je tehnički bilo teže za operatora a instrument sa kojim se radilo se „trošio“ , jer nije specifično napravljen za ovu vrstu intervencije. Pacijenti sa većom kalklulozom mokraćne bešike upućivani su u tercirane ustanove radi rešavanja tog problema , što sada daje komfor našim pacijentima da se leče u svom gradu .Takođe se radila otvorena operacija vađenja kamena , što je teže za samog pacijenta jer ima ranu na stomaku i duzi oporavak.

Dobili smo cistoskop sa optikama + fleksibilna biopsiona klešta – set koji služi da urolog dobro i čisto vidi polje koje gleda – kada radi cistoskopiju (pregled m bešike), da kleštima može da uzme sumnjivo tkivo kao i delove kamena.Izuzetno važani isntrumneti u svakodnevnom radu urologa kako kroz ambulantne cistoskopije tako i na samom odeljenju. Osnovno sredstvo za rad, dijagnostiku tumora mokraćne bešike, kamena u m bešici , stanja mukoze m bešike (razni cistitisi, kravrenja) a uz pomoć forcepsa uzimamo tumorsko tkivo ili same suspektne lezije u mokraćnoj bešici za biopsiju. Ovo je značajna i vredna –skupa oprema koja je potrošna i zato je veliki značaj da smo je obnovili ove godine.

Treća velika stavar je Irigaciona pumpa za UROLOGIJU, histeroskopiju i laparoskopiju. Pumpa je značajni deo opreme, jer održava pritisak u m bešici konstantan kada se radi TUR (transuretralna resekcija) tumota mokraćne bešike, TUR prostate, kada se zaustavlja krvarenje u bešici, pumpa omogućava da imamo dobru viziju kada radimo, ne prave se koagulumi, nema predistendiranja bešike (do sada smo radili ručno –ispuštanjem viška vode iz bešike), a umesto pumpe imali smo «slobodan pad» tečnosti iz mokraćne bešike.

Veliki značaj za sve pacijente, njihova bezbednost a i operator ima bezbedan i siguran način rada. Dobra vizija kod krarećih tumora m bešike, kraverće prostate, kamena u m bešici, kod svih endoskopiskih operacija ( TUR TU bešike , TUR prostate) kada sa sigrnošću možermo da vidimo gde i šta resektujemo , zaustavljanje kravrenja je preciznije i brže jer imamo dobru viziju, brz odvod tečnosti kao i brže ubacivanje ispirola kada imate jasnu viziju što je u operacijama najbitnije. Ova pumpa je jedna od najnovih modela, jer ima mogućnost brzog odvoda i dovoda tečnosti u toku rada.

Služba urologije će nastaviti da se razvija po najnovijim medicinsko/tehnološkim trendovima i vodičima dobre kliničke prakse i u buduće, zahvaljujući sluhu menadžmenta za obnovaljanjem i ulaganjem u nove aparete, instrumente i edukacije svojih zaposlenih", saopšteno je iz Opšte bolnice Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.