Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Parkiranje u Pančevu po novom cenovniku od 1. oktobra - | K-013 Portal

Parkiranje u Pančevu po novom cenovniku od 1. oktobra

Na sednici Gradskog veća u Pančevu, zbog usklađivanja sa Zakonom o komunalnim uslugama, usvojene su Odluke kojima će od 1. oktobra naplata parkiranja prestati da bude komunalna taksa, već će ponovo postati prihod JKP Higijene u čijem sastavu posluje i Parking servis.

U proseku cene parking karata od 1. oktobra biće skuplje za 11 odsto.

Sat vremena parkiranja u prvoj zoni umesto 31,38 koštaće 35 dinara, u drugoj zoni se cena povećava sa 25,10 na 30 dinara, a sat parkiranja u trećoj zoni iznosiće 20, umesto 18,82 dinara. Dnevna karta u trećoj zoni koštaće 80, umesto 75,31 dinara.

Cene mesečnih karata takođe su povećane. Stanari zona plaćaće 350 dinara mesečno, a oni koji ne žive u zoniranim delovima grada, za prvu zonu platiće 1300, drugu 900 dinara, a kombinovana mesečna karta za II i III zonu košta 1600 dinara. Dnevne karte su pojeftinile i iznose 700, odnosno 1.000 dinara, naspram ranijih cena – 796 i 1.137 dinara.



Novi cenovnik JKP „Higijene“ Pančevo, koja rukovodi Parking servisom, usvojilo je Gradsko veće, a o njima će se izjašnjavati i odbornici na narednoj sednici.

S obzirom da je do sada parkiranje u Pančevo bilo komunalna taksa, na taksu se nije plaćao PDV, dok se za komunalnu uslugu naplaćuje. Zbog toga je cena parking karata snižena, te je na taj iznos dodat porez.

Takođe, menja se i način prinudne naplate za kazne za parkiranje, koji će od sada sprovoditi privatni izvršitelji koji će angažovati JKP „Higijena“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.