Petrohemija planira investicije od 15,4 miliona evra u 2020. -

Petrohemija planira investicije od 15,4 miliona evra u 2020.


pancevo, beograd, novi sad

Nadzorni odbor HIP Petrohemije razmatrao je predviđene investicije od 15,4 miliona evra za 2020. godinu.

Doneo je zaključak da je ključna promena rad na povećanju kapaciteta prerade, objavljeno je u kompanijskom glasilu (Informatoru) ovog državnog preduzeća.

Kako se navodi, petrohemijska prerada bi trebalo da se uveća sa sadašnjih 1.370 tona na dan na 1.550 tona dnevno, što je kako se dodaje veliki izazov, a daje mogućnost "za povećanje prisustva na tržištu" i predstavlja korak ka maksimalnom iskorišćenju kapaciteta fabrike Etilen.

Nadzorni odbor (NO) usvojio je izveštaj o poslovanju za oktobar i deset meseci ove godine i izrazio zabrinutost zbog trenda rezultata poslovanja, pošto EBITDA (profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) za 10 meseci iznosi "minus 740 miliona dinara" što je, kako se kaže, lošiji rezultat od planiranog.

"Naredna godina će predstavljati izazov za poslovanje petrohemijske industrije zbog negativnog trenda cena petrohemijskih proizvoda na svetskom tržištu, a planom poslovanja u 2020. godini predvidjena je EBITDA u iznosu od plus 100 miliona dinara", objavljeno je u Informatoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti