Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Petrohemija privremeno staje zbog realizacije investicija - | K-013 Portal

Petrohemija privremeno staje zbog realizacije investicija

petrohemija pancevo

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) u petak, 8. marta, počinje privremena obustava proizvodnje, koja će trajati 55 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima „HIP Petrohemije“ u Pančevu početi u sredu, 20. marta i trajaće 35 dana, saopšteno je iz te kompanije.

Zastoj proizvodnje u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru počeće 15. aprila.

„Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih su ključne reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG“, kaže Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Dodaje da je sledeća velika investicija u 2019. godini povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta.

Realizacija ovih investicionih projekata vrednih oko 18,3 miliona evra imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije.

Ovo je najveća investirana suma u „HIP Petrohemiji“ u poslednjih 30 godina, a projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije.

Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen, PEVG i PENG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Iz kompanije ističu da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.