Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pisanjem o političkoj korupciji do oslobađanja građana u autoritarnom društvu - | K-013 Portal

Pisanjem o političkoj korupciji do oslobađanja građana u autoritarnom društvu

kako je jedna ceduljica srusila mup, sinisa jankovic, nvo kareja

Vlast je sistem kontrole dovela do savršenstva, ali razgovor o političkoj korupciji doprineće tome da se građani oslobode, zaključili su sagovornici na promociji knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP”’ autora Siniše Jankovića.

Pre panela prisutnima se obratio novinar Stojan Marković iz Čačka. Ozon pres, medij u kom radi, je prvi objavio informaciju o knjizi. Marković je rekao da je bio iznenađen da su tu informaciju uspeli da objave pre većih medija.

„Retke su prilike kada jedan lokalni medij može da dobije ovakvu ekskluzivu“, rekao je Marković.

„Ne dešava se često da neko skupi hrabrost i kaže istinu. Želimo da što više ljudi sazna šta je to Siniša napisao.“

Na panelu su govorili Siniša Janković, autor i penzionisani policijski inspektor privrednog kriminaliteta, Zlatan Vulić, bivši sudija i bivši inspektor privrednog krimialiteta, sada advokat i Miroslav Mijatović, aktivista.

„Ove knjige doprinose oslobađanju građana u ovom autoritarnom društvu“, rekao je Mijatović.

Sa njim su se složili i ostali učesnici - važno je da se o ovoj temi priča. Policajci su baždareni da rade i ne govore ništa, smatra Vulić, ali to nije dobro.

„Siniša se osmelio i našao je pravi način da svoje veliko iskustvo i želju da se dođe do boljih rešenja, on je to pretočio u knjige i podelio sa nama. Nadam se da je inspirisao ljude da ima smisla boriti se, zato što svaki mali korak u dobrom smeru prerasta u veliki korak“, rekao je Vulić.

Publikacija je rezultat višegodišnjeg istraživanja, a objavljivanje je realizovano u okviru projekta Vladavina prava (ili političke korupcije) u Srbiji na primeru MUP-a.

Prisutni građani dobili su besplatan primerak knjige.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS