Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počela regata na Tamišu - | K-013 Portal

Počela regata na Tamišu

regata reka

Uskraćeni za veliko okupljanje vlasnika brodova i čamaca, te organizaciju tradicionalne regate REKA, a zbog trenutne situacije i epidemioloških mera koje su na snazi, grupa entuzijasta, odlučila je da početak nautičke sezone obeleži i započne manjom veslačkom regatom, na Tamišu, u Banatu.

U četiri dana, uz plovidbu kanu čamcima, učesnike očekuju i organizovani kampovi na obalama Tamiša, u selima

Botoš, Farkaždin i Sefkerin, a završnica regate predviđena je u gradu Pančevu.

Maršuta veslača prvog dana, počela je 30.aprila (na veliki petak), u selu Jaša Tomić, nedaleko od granice sa Rumunijom, a odvijaće se u dužini od 40km, pored Sečnja, sve do sela Botoš, gde će boravak na vodi, učesnici regate, zameniti boravkom u kampu na obali, gde će naposletku i prenoćiti.

Drugog dana, čamcima usmerenim nizvodno, preko Tomaševca i Orlovata, ekspedicija će uploviti u Farkaždin, u kojem će nakon pređenih 23 km, postaviti novi kamp i u šumskoj atmosferi dočekati noć. Trećeg dana plovidbe, od Farkaždina do Sefkerina, učesnici regate, posetiće usput i Opovo, na desnoj obali Tamiša, uz prigodan doček i kratkotrajnu pauzu potom će se uputiti ka Sefkerinu, gde ih dočekuju članovi lokalnog udruženja ribolovaca i nautičara, u čijem će društvu provesti treću noć, ujedno i poslednju na ovom putovanju.

Završnog, četvrtog dana regate, planirana je plovidba pored sela Glogonj i Jabuka, a veslači nakon pređenih 30km istog popodneva, konačni cilj ostvariće u Pančevu, tj. ušću reke Tamiš u Dunav.

Dakle, za četiri dana, pogonom na vesla, grupa ljubitelja reka i prirode, preći će svojim čamcima.

Čitav tok Tamiša u Srbiji dužine 115 kilometara.

(rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.