Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počinje druga faza rekonstrukcije: Evo šta će sve raditi u gradskom parku - | K-013 Portal

Počinje druga faza rekonstrukcije: Evo šta će sve raditi u gradskom parku

rekonstrukcija parka u pancevu, gradski park pancevo, rekonstrukcija

Povodom radova na rekonstrukciji Gradskog parka, danas su lokaciju obišli Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije i Boban Đurđev, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva i direktor JKP „Zelenilo“ Danilo Bjelica, saopšteno je na sajtu Grada.

Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije Gradske uprave grada Pančeva, govorio je o dinamici radova u Gradskom parku.

“Ugovoreni su radovi na izradi tehničke dokumentacije za parterno uređenje rekonstrukcije javnog osvetljenja, a JKP “Vodovod i kanalizacija” je pripremilo kompletnu tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vodovodne instalacije, kišne i fekalne kanalizacije. Ti radovi su izvođeni do sada, završeni su u samom parku, trenutno je ostalo da se radi vodovod u Masarikovoj ulici i na proleće ćemo krenuti sa radovima u Ulici Živojina Mišića. To je ceo obuhvat radova. Danas počinju radovi na parternom uređenju, pošto je ishodovano rešenje i odobrenje uz izvođenje radova i prijava radova i danas kreću radovi na iskopu za novo javno osvetljenje koje će biti u parku. Radovi su kao što je bilo ovde u Njegoševoj ulici, na delu parka kod Gradske uprave i na spoju sa Njegoševom ulicom. Zelene površine ostaju. Znači bilans površina, da tako kažem, između popločanog i zelene površine ostaje isti, možda će čak biti i više zelenila”, istakao je on.

Javno-komunalno preduzeće „Zelenilo“ takođe učestvuje u ovim radovima. Direktor Danilo Bjelica pojasnio je šta će se raditi:

“U okviru rekonstrukcije centralnog Gradskog parka, na inicijativu Gradske uprave, JKP „Zelenilo“ je u saradnji sa Šumarskim fakultetom izradilo izveštaj o zdravstvenom stanju stabala u centralnom Gradskom parku. Na osnovu tog izveštaja, koje je izradila ova državna referentna ustanova, došli smo do saznanja da je 16 stabala u potpuno degradiranom stanju i da je apsolutno potrebna njihova zamena. Mi smo se za to pripremili i spremili smo nova stabla koja će biti izuzetno kvalitetna, velika, velike drvoredne sadnice. Sledećih dana počinjemo polako zamenu, ali i pored toga u okviru ove rekonstrukcije, smatramo da se zeleni fond na ovom potezu, u dogovoru sa Gradskom upravom, mora pojačati i proširiti, tako da će biti dodatna sadnja, pored zamene postojećih stabala i time ćemo oplemeniti ovaj prostor. Moram da dodam da je Šumarski fakultet ovo radio najsavremenijom metodom, takozvanim tomografom odn. rezistografom, to su metode koje se trenutno u svetu koriste i sa kojima možete dobiti apsolutno tačan presek svakog stabla i toga kakvo je njegovo zdrvastveno stanje”, objašnjava Bjelica.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva Boban Đurđev dodaje:

“Na osnovu zahteva Sekretarijata za investicije, komunalni inspektor je izašao na lice mesta zajedno sa predstavnicima JKP „Zelenilo“ i imao je uvid u izveštaj Šumarskog fakulteta u vezi sa predmetnim stablima. Mi smo izdali rešenje sa rokom od 60 dana, s obzirom na to da su već neki radovi u toku u parku, sada je pravi trenutak za ovaj posao, a i vreme je sadnje, tako da smo izdali rešenje sa fleksibilnim rokom. Dali smo nalog da se zamene postojeća stabla sa aspekta bezbednosti građana, a sa takvom dinamikom da se radi stablo za stablom, da bi sve sve zavšilo kako treba u roku i onako kako je Šumarski fakultet predvideo”.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.