Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokrenut je sajt Pametno Pančevo - | K-013 Portal

Pokrenut je sajt Pametno Pančevo

Pokrenut je sajt Pametno Pančevo

Cilj svakog većeg grada na svetu je da postane pametan i održiv. To konkretno znači da grad teži da koristi nove tehnologije u svakodnevnim situacijama, da se razvija u saradnji sa sugrađanima, da se usmeri na razvoj održivog prevoza i da svaki javni kutak postane mala zelena oaza koji je prilagođen građanima (između ostalog, ima tu još mnogo stvari koje treba da se navedu).

Koncept pametnog grada nije rezervisan samo za višemilionske gradove. Svaki grad (veći ili manji) može postati pametan i održiv, a za to je potrebno vreme, promena načina razmišljanja među stanovništvom i promena regulative. Zbog toga je Udruženje „Pansej“ u januaru 2020. godine pokrenulo projekat „Pametno Pančevo“, sa ciljem da Pančevo postane pametan grad.

Pančevo je prelep grad u Srbiji koji se nalazi na ušću Tamiša u Dunav. Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, na teritoriji grada živi 128.414 stanovnika (10 naseljenih mesta). Pančevo je satelitski grad zbog toga što se nalazi u neposrednoj blizini Beograda (1.659.440 stanovnika). Ova činjenica donosi mnoge mogućnosti kada je reč o razvoju Pančeva.

Članovi Udruženja „Pansej“ veruju da Pančevo može da postane pametniji grad u narednih nekoliko godina. Planirano je da ovaj proces traje nekoliko godina, a stanje će se pratiti na osnovu indikatora. Ovim putem Udruženje „Pansej“ poziva sve zainteresovane sugrađane i udruženja građana da se uključe u razvoj ovog projekta, kako bi naš grad postao pametniji i svrstao se u rang sa ostalim svetskim gradovima.

Sajt možete pogledati na adresi www.pametnopancevo.rs 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.