Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokrenut novi omladinski podkast – PančeVox - | K-013 Portal

Pokrenut novi omladinski podkast – PančeVox

pancevox, omladinski podkast

U ponedeljak, 30. novembra, premijerno je prikazana prva epizoda novog pančevačkog omladinskog podkasta Pančevox. U premijernoj emisiji gostovala je dugogodišnja aktivistkinja i jedna od osnivača Sinhro Hub-a Nataša Lenđel.

Podkast su pokrenule Jovana Jankov, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti i Marija Todorović, apsolventkinja Fakulteta političkih nauka i programska urednica Oblakoder magazina.

„Godinama smo primećivale da neki strava ljudi koji stvaraju i rade dosta zanimljive stvari u našem gradu nemaju dovoljno medijskog prostora da ljudima predstave i kažu čime se bave, pa smo tako i došle smo na ideju da pokrenemo pančevački podkast, koji će biti mesto za njih,” navode kreatorke podkasta.

Gošća prve emisije Pančevox-a bila je Nataša Lenđel, dugogodišnja članica, a kasnije i predsednica Kreativnog omladinskog centra za borbu protiv side Kompas i jedna od osnivača Sinhro Hub-a.

Poslušajte premijernu emisiju:

Podkast je sniman u studiju Krokodil.

Ovaj projekat finansiran je od strane Ministarstvo Omladine i Sporta Republike Srbije u okviru Šta Nam Teško konkursa, koji realizuju Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa organizacijama: Pokret gorana Vojvodine, Tim42, CeGraD i Empower.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.