fbpx
posadi svoj hlad, sadnice belog jasena, zelena pijaca pancevo

POSADI SVOJ HLAD: U petak podela sadnica belog jasena na Zelenoj pijaci
Pred nama je treća akcija sadnje koja se održava u 100 gradova i opština Republike Srbije. I ove jeseni društveno odgovorne kompanije i fondacije obezbeđuju sadnice koje građani besplatno mogu da preuzmu i posade sa članovima svoje porodice.

Cilj akcije je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina jer tu i živimo.

U petak 10.12. u 12h vrši se podela dvogodišnjih sadnica belog jasena na Zelenoj pijaci u Pančevu. Sadnice će se u isto vreme deliti i u Alibunaru ispred opštine, u Beloj Crkvi ispred Opštine, u Kovačici ispred opštine i u Opovu ispred opštine,

Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu, da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu.

"Za sve građane koji nemaju slobodnu lokaciju za sadnju a žele da posade Svoje drvo, lokalne samouprave obezbeđuju lokacije za slobodnu sadnju", navodi se u saopštenju upućenom K-013 portalu.

Određeni broj sadnica opštinska uprava odmah po prijemu prosleđuju školama i vrtićima svoje opštine da bi se i najmlađi uključili i edukovali o važnosti sadnje drveća.

"Broj sadnica za podelu varira od opštine do opštine u zavisnosti od mogućnosti lokalne privrede da se uključi u akciju i obezbedi veći broj sadnica za građane mesta u kom posluju", dodaje se u saopštenju.

Akciju po treći put za redom organizuje NVO Zeleni Razvojni Centar uz podršku partnerskih društveno odgovornih kompanija.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.