Postavljena gasnoturbinska oprema u TE-TO Pančevo -

Postavljena gasnoturbinska oprema u TE-TO Pančevo


pancevo, beograd, novi sad

U Termoelektrani-toplani Pančevo završeno je postavljanje dve gasne turbine i generatora, saopštio je  "Gazprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo".

Oprema je italijanskog proizvođača "Ansaldo Energia“ a dopremljena je pomorskim putem u luku Konstanca u rumuniji, a zatim Dunavom do Pančeva.

"Izbor je pao na gasnoturbinska postrojenja proizvodača ''Ansaldo Energia'' zbog visokog nivoa njihove efikasnosti i pouzdanosti, potvrđenog iskustvom grupe ''Gazprom energoholding'' u korišćenju takvih turbina u elektranama u Rusiji", istakao je direktor "Gazprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo d.o.o" Aleksandar Varnavski i dodao da koeficijent korisnog dejstva opreme elektrane s kombinovanim ciklusom parne i gasnih turbina premašuje 50 procenata.

Iz ove kompanije najavljuju da je naredna faza dopremanje dva kotla-utilizatora, parne turbine i generatora parne turbine.

Termoelektrana-toplana Pančevo, koja će imati električnu snagu od oko 200 megavata, prvi je projekat grupe "Gazprom energoholding" izvan Ruske Federacije i prva parno-gasna elektrana u Srbiji.

Proizvedena toplotna energija biće usmerena na zadovoljenje potreba Rafinerije nafte Pančevo, dok će se elektricna energija plasirati na energetskom tržištu Srbije i drugih zemalja balkanskog regiona.

Projekat zajedničkim snagama realizuju grupa "Gazprom energoholding“ i kompanija "NIS a.d. Novi Sad“, članica grupe "Gazprom njeft“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti