Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Požar na staroj deponiji u Pančevu: nema otvorenog plamena, prisutan dim - | K-013 Portal

Požar na staroj deponiji u Pančevu: nema otvorenog plamena, prisutan dim

U četvrtak, oko 3 sata, izbio je požar na staroj pančevačkoj deponiji, po ivici tela deponije u dužini od 150 metara.

Iz Gradske uprave Pančevo saopšteno je da su najverovatniji uzrok požara visoke temperature. Vatrogasne jedinice su odmah reagovale po pozivu i izašle na teren i požar je lokalizovan. Nema otvorenog plamena, a još uvek je prisutan dim. 

Na teren su u ranim jutarnjim časovima izašla i javno - komunalna preduzeća JKP „Zelenilo“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“, koja su došla sa građevinskim materijalom i cisternama.

- Vatrogasne službe će biti prisutne na terenu tokom celog dana radi pripravnosti i polivaće vodom i delove deponije koji nisu bili obuhvaćeni požarom radi preventive, zbog visokih temperatura zajedno sa cisternama JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Higijene“, navodi se u saopštenju.

Gradska uprava grada Pančeva – Sekretarijat za zaštitu životne sredine angažovao je mobilno vozilo Zavoda za javno zdravlje Pančeva radi praćenja i merenja eventualnog aerozagađenja zbog dima. 

Stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se konstantno prati i ukoliko bude bilo kakvih promena, javnost će biti obaveštena, zaključuje se u saopštenju.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.