Na terenu se nalaze i radnici JKP Drugi oktobar, pripadnici MUP-a, kao i Šumske uprave, a svi oni rade na lokalizaciji požara na nekoliko lokacija na Bregu.

Veliki broj ljudi učestvuje u gašenju požara, a na potezu u blizini Vršačke kule vatra je već ugašena, dok se na ostalim mestim užurbano radi na lokalizaciji, piše portal RTS-a.

Grad Vršac stavio je na raspolaganje sve resurse i ljudstvo i zajedno sa vatrogasnim službama učestvuje u gašenju požara.

Teren je jako nepristupačan, sve službe daju svoj maksimum.

Gradonačelnica Vršca apeluje na građane da ne dolaze na breg i da ne kreću u samoinicijativne akcije gašenja, jer zbog uslova i samog terena, to može biti veoma opasno i može ometati službe koja rade na gašenju.

Pozvala je sve i na veći oprez i odgovorno ponašanje u periodu velikih vrućina kako bi sprečili nastanak takvih situacija.

Građani nemaju razloga za veću brigu jer trenutno se radi sve da se požar lokalizuje i ugasi, istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Vatra je prvo buknula u nepristupačnom delu Vršačkog brega, obraslom travom i niskim rastinjem i šipražjem, a odatle je počela da se širi ka vikendicama i niže ka gradskom naselju.

U vatrogasnoj stanici su za RTS da nema bojazni da će vatra zahvatiti kuće.

Na terenu su sva tri vozila vršačke vatrogasne stanice, a u ispomoć su stigle i kolege iz Pančeva.

Obaveštena je i Helikopterska jedinica da bude pripravna, ali iz vršačke vatrogasne stanice kažu da veruju da za to neće biti potrebe.