Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predstave i filmovi na temu “Različiti a zajedno” - | K-013 Portal

Predstave i filmovi na temu “Različiti a zajedno”

U okviru projekta Učiteljskog pančevačkog društva “(Raz)ličiti, a zajedno” 5. aprila je održana završna manifestacija u vidu 18 pozorišnih predstava i mini filmova koji promovišu različitost.

Aktivnosti su realizovane u 12 osnovnih škola. Na temu “Različiti, a zajedno” 18 učiteljica je sa svojim učenicima, a bilo ih je 600 uključeno, i njihovim roditeljima pripremalo pozorišne predstave ili mini filmove. Cilj je bilo povećanje senzibiliteta stručne i šire javnosti za rad i podršku učenicima koji imaju specifične potrebe. Manifestacija je održana 5. aprila u 17 časova na pozorišnoj sceni u OŠ „Bratstvo- jedinstvo“ u Pančevu. U realizaciju je bio uključen i veliki broj roditelja, čak njih 500, koji su promovisali, pripremali i učestvovali u realizaciji aktivnosti. Učenici koji su prisustvovali promocijama projektnih aktivnosti, a bilo ih je 5.000, prošli su kroz proces razvijanja empatije za prihvatanje i podršku učenicima iz osetljivih grupa.

Zahvaljujući ovom projektu i građani Pančeva su upoznati sa značajem i vrednošću inkluzivnosti za život u lokalnoj zajednici kroz medijske sadržaje.

Projekat “Različiti, a zajedno” Učiteljskog pančevačkog društva podržan je od Fondacije za otvoreno društvo.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS