Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predstavljene knjige Velibora Dimitrijevića, autentičnog majstora karatea - | K-013 Portal

Predstavljene knjige Velibora Dimitrijevića, autentičnog majstora karatea

velibor dimitrijevic, karate, predstavljanje knjige, kase ha karate do, tanden

U pančevačkoj Gradskoj biblioteci predstavljene su knjige "Kase Ha Karate-Do" i "Tanden" Velibora Dimitrijevića, autentičnog majstora karatea.

Dimitrijević je nosilac majstorskog karate zvanja crni pojas 7. dan. Već više od pola veka aktivno se bavi tom borilačkom veštinom, a nakon završene uspešne sportske karijere nastavio je sa usavršavanjem. Imao je tu sreću i čast da uči i od, smatraju poznavaoci, neprevaziđenog majstora karatea, Taiđi Kazea.

"Poklonici karatea, ne samo u Srbiji, već i na prostorima bivše Jugoslavije, znaju ko je Taiđi Kaze. On je čovek koji je doneo karate u Evropu i u Jugoslaviju šezdesetih godina prošlog veka. Preko deset godina je u to vreme bio i tehnički savetnik tadašnjeg saveza i mislim da su svi oni koji su učili karate, to naučili od njega. Ja sam nekih 15 godina, pred kraj njegovog života, bio jedan od njegovih najbližih asistenata, bukvalno sam delio taj karate život sa njim do kraja, na različitim seminarima, gde sam uspeo da shvatim tu životnu filozofiju o kojoj je govorio", kaže Dimitrijević.

U svojim knjigama, Velibor prenosi svoja znanja o karateu, koji nije samo sport, već filozofija života i stalno usavršavanje, kroz razvoj fizičkih i duhovnih potencijala ličnosti.

"Napisao sam dve knjige, u kojima sam pokušao da objasnim taj Kazeov stil karatea. U prvoj sam objasnio poreklo tog karatea, koje su osnove, principi vežbanja. U drugoj idem daleko dublje u sve to, u razvoj unutrašnje energije i disanja, koji su dobri za svakoga, ne mora neko da bude vrhunski sportista, da bi se time bavio. Svako može to da vežba", ističe on.

Inače, Velibor već godinama živi u Atini, ali aktivno vodi treninge u klubovima u desetak evropskih zemalja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.