Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Premijerno izveden mjuzikl „Game start” - | K-013 Portal

Premijerno izveden mjuzikl „Game start”

Mjuzikl „Game start” SKUD-a „Đetvan” premijerno je izveden u utorak, 6. juna, u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Rađen je na dva jezika – na slovačkom i na srpskom, a pred publikom u Pančevu odigran je na našem maternjem jeziku.

Prošlog petka na pokrajinskom takmičenju „3xD” predstava je nagrađena drugim mestom, u konkurenciji od četrnaest pozorišnih komada, a dobila je i nagradu za autorski tekst. Tada su mjuzikl izveli na slovačkom. Ova savremena bajka o računaru koga napada virus puna je veselih songova i savremenih plesnih koreografija.

- Tekst je poseban, jer sličnih savremenih na ovu temu nema. To je nešto što deca vole, što im je prihvatljivo i poznato u današnjem, modernom vremenu, kaže Tereza Veber Oravec, koja je napisala tekst i režirala predstavu.

Ekipu čini više od dvadeset ljudi, a aktivnih glumaca je u ovoj predstavi dvanaest. Nastupa grupa glumaca starosti od sedam do devetnaest godina.

U ovim kostimima igračice i igrači će nastupiti u povorci na Karnevalu u Pančevu, a sezona igranja mjuzikla će aktivno krenuti kad počne i školska godina.

Koreografije je radila Alisa Oravec, student savremene igre, solo pevačica Katarina Kalmar je pomogla oko pripremanja pevačkih delova, a doktorka Marina Hrib je prevela tekst na slovački jezik.7

M. Manić / foto: Dejan Valek

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.