Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prijem studenata na letnjoj praksi - | K-013 Portal

Prijem studenata na letnjoj praksi

Prijem za studente koji će obavljati studentsku letnju praksu organizovan je u četvrtak, 30. juna, u Maloj Sali Gradske uprave Pančevo. Studente je pozdravio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, koji im je poručio da narednih mesec dana budu vredni i uspešni, kao što su i na studijama.

Studentska letnja praksa namenjena je studentima osnovnih, master, specijalističkih i doktorskih studija na fakultetima i visokim strukovnim školama u Republici Srbiji i omogućava studentima jednomesečnu praktičnu obuku kod poslodavaca tokom jula i mesečnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara tokom trajanja prakse.

Milenko Čučković podseća da se na osnovu Lokalnog akcionog plana grada Pančeva, svake godine sprovodi projekat “Studentska letnja praksa”. Želeći da omogući studentima da ono što uče na fakultetima primene i u praksi, ove godine grad je izdvojio pet miliona dinara. 

Na Javni poziv studentima za učešće u meri „Studentska letnja praksa“ za 2016. godinu prijavio se 61 student, a u ovoj meri u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva učestvovaće 45 studenata koji su ispunili tražene uslove predviđene javnim pozivom.

Poslodavci koji su na raspolaganju za obavljanje „Studentske letnje prakse“ su: JP Gradska stambena agencija Pančevo, Dom kulture „25. maj“ Dolovo, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ Pančevo, JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo, Narodni muzej Pančevo, O.Š. „Olga Petrov“ Banatski Brestovac, Vrtić „Snežana“, Kačarevo, Crveni krst Pančevo i Turistička organizacija Pančevo, a studenti su imali mogućnost i da sami predlože drugog poslodavca sa teritorije grada Pančeva kod koga bi želeli da obave studentsku praksu.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.