Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prilikom hakerskog napada nestali podaci ATP-a za poslednjih 20 godina - | K-013 Portal

Prilikom hakerskog napada nestali podaci ATP-a za poslednjih 20 godina

atp pancevo

Likvidacija Autotransportnog preduzeća Pančevo pokrenuta je 25. septembra, nakon odluke Skupštine grada, a 6. oktobra APR je doneo rešenje kojim je usvojena registraciona prijava za početak likvidacije, prenosi portal PanPress.

Za likvidacionog upravnika izabran je Bojan Bojanić, koji je to sada obavljao funkciju v.d. direktora preduzeća, imao je 30 dana da sačini početni likvidacioni bilans, koji je predat gradskoj vlasti 5. novembra.

Likvidacioni upravnik je 19. oktobra poslao poziv poznatim poveriocima da prijave svoja potraživanja imejlom jer, kako piše u zvaničnim dokumetnima, nije bilo mogućnosti da koriste usluge pošte, zbog blokada računa koji iznosi 12.557.682,66 dinara.

Bilans stanja i uspeha sadrži samo cifru nula, jer kako je objašnjeno u dokumentima preduzeća i gradske vlasti, 25. maja ove godine došlo je od hakerskog upada na sajt ATP-a, i tom prilikom svi podaci za poslednjih 20 godina su izbrisani. Hakeri su tražili otkup podataka, ali nije precizirano koja je suma bila u pitanju. Zbog što podaci više ne postoje, nije bilo moguće uraditi reviziju finansisjkih izveštaja za prošlu godinu, navodi Bojanić.

„U konsultaciji sa DRI došlo se do zaključka da nije moguće sačitniti istinit likvidacioni bilas, te je odlučeno da se dostavi likvidacioni bilans sa vrednostima nula”, piše u dokumentaciji dostavljenoj odbornicima na odlučivanje.

Predlog ove odluke o usvajanju početnog likividacionog bilansa JKP Autotransport Pančevo, usvojen je na sednici Skuptšine grada, održanoj 16. novembra.

(PanPress)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS