Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Privatizacija banatskih vodoprivrednih preduzeća naredne godine - | K-013 Portal

Privatizacija banatskih vodoprivrednih preduzeća naredne godine

vodoprivredna preduzeca

Postoje zainteresovani kupci za četiri vodoprivredna preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, Pančevu, Kovinu i Vršcu, a njihova privatizacija se može očekivati naredne godine, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Radi se o Vodoprivrednom privrednom društvu "Srednji Banat" doo Zrenjanin, Vodoprivrednom društvu "Tamiš Dunav" doo Pančevo, Vodoprivrednom privrednom društvu "Podunavlje" doo Kovin i Vodoprivrednom privrednom društvu "Južni Banat" Vršac.

Na javni poziv tog Ministarstva, za sva četiri preduzeća stigla su pisma o zainteresovanosti, ali nije precizirano koliko je zainteresovanih za kupovinu ovih vodoprivrednih firmi.

"U ovom trenutku možemo reći da postoji zainteresovanost za privatizaciju svih ovih preduzeća", navodi se kratko u saopštenju.

Ministarsvo privrede je napomenulo da su pisma o zainteresovanosti neobavezujuća i da će u postupku privatizacije moći da učestvuju i subjekti koji nisu poslali pismo po objavljenom javnom pozivu.

"Dalje aktivnosti na sprovođenju postupka privatizacije i objavi javnih poziva za prodaju zavisiće od odluka Vlade Srbije o modelu i metodu privatizacije, što se očekuje tokom 2021. godine", dodaje se u saopštenju.

Prema objavljenim podacima na sajtu Ministarstva, ukupna vrednost kapitala ova četiri vodoprivredna preduzeća na dan 31. 12. 2019. godine bila je blizu 412 miliona dinara.

Najvredniji je zrenjaninski "Srednji Banat" sa nešto više od 143 miliona dinara, a najniža vrednost kapitala procenjena je u kovinskom "Podunavlju", na nešto preko 83 miliona dinara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.