Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prvacima uručeni svetleći prsluci i saobraćajni bukvari - | K-013 Portal

Prvacima uručeni svetleći prsluci i saobraćajni bukvari

Povodom početka školske godine predstavnici Grada Pančeva jutros su posetili OŠ "Vasa Živković" i "Isidora Sekulić" u Pančevu.

Gradonačelnik Saša Pavlov i članica Gradskog veća za obrazovanje mr Tatjana Božić obišli su prvake u OŠ "Vasa Živković".

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković i član Gradskog veća zadužen za komununalnu delatnost i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Aleksandar Stevanović posetili su jutros OŠ "Isidora Sekulić".

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković kaže da su sa zadovoljstvom uručili prvacima prsluke i saobraćajne bukvare.

- I ove godine kao i prethodne putem Komiteta za bezbednost saobraćaja obezbedili smo svetloodbojne prsluke i saobraćajne bukvare kao deo teorijske nastave za učenike svih osnovnih škola u našem gradu. Ovom prilikom želim da najavim da ćemo krajem septembra ili početkom oktobra organizovati i praktični deo nastave koji se odnosi na saobraćajni poligon. S obzirom da je početak školske godine želim da apelujem i na sve vozače da povećaju oprez u blizini škola, kazao je Živković.

Branka Beljić, direktorka OŠ Isidora Sekulić kaže da ovu školu sada pohađa 577 učenika, a juče je organizovan svečani prijem prvaka s jednom lepom lutkarskom predstavom koju su pripremili učenici trećeg razreda. 

- Srećni i zadovoljni smo danas ušli u učionice. Ove godine imamo 74 prvaka u tri odeljenja. Prve dve nedelje prvaci će ići u školu od 9 do 11 sati i sa svojim učiteljicama raditi po programu koji je dogovoren na nivou veća, kazala je Beljić.

Ove godine na teritoriji Pančeva u prvi razred osnovne škole upisano je 1.170 đaka, slično kao i prethodne godine. Svi učenici prvih razreda osnovne škole u naseljenim mestima i u samom gradu dobiće svetloodbojne prsluke kako bi u prvim nedeljama odlaska u školu biti uočljiviji u saobraćaju. Iz saobraćajnih bukvara biće u prilici da nauče prva saobraćajna pravila.

(V.J.P. / PančevoMojKraj)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.