Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rade Barjaktarović, direktor O.Š. 'Đura Jakšić': Staza na ulazu u školsko dvorište biće sređena čim se za to steknu uslovi - | K-013 Portal

Rade Barjaktarović, direktor O.Š. 'Đura Jakšić': Staza na ulazu u školsko dvorište biće sređena čim se za to steknu uslovi

Oš Đura Jakšić Pančevo, Rade Barjaktarović, staza na ulazu u školsko dvorište

Našoj redakciji javila se sugrađanka koja je izrazila negodovanje zbog toga što je staza ispred ulaza u školsko dvorište OŠ "Đura Jakšić" nesređena.

"Posle rekonstrukcije dvorišta koja je završena u junu, staza je ostavljena u katastrofalnom stanju, tako da sada od kamenjara i prašine deca ne mogu normalno da priđu kapiji. Kada počnu kiše, tu će naravno biti blato do kolena. S druge strane, staza do ulaza za zaposlene je freško sređena, pa mi se čini da škola ne postoji zbog đaka već zbog zaposlenih", navodi između ostalog naša sugrađanka.

Pitali smo direktora Đurine škole Radeta Barjaktarovića šta planira da preduzme povodom toga i evo šta nam je odgovorio:

- OŠ "Đura Jakšić" spada među najstarije škole u gradu. Sa radom je počela 1913. godine. Nastava u školi do danas neprekidno traje. Škola je kroz svoju 107-mo godišnju istoriju prolazila kroz razne faze uspešnosti.Pre oko 20-ak godina broj učenika je počeo drastično da se smanjuje  pa su počele i priče o zatvaranju škole. Sa smanjivanjem broja učenika smanjivana su i ulaganja za materijalno tehničko održavanje. Na sreću, uz predan i marljiv rad nastavnika škole, kvalitetan stručni kadar i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom i roditeljima, broj učenika iz godine u godinu se povećava. Rukovodstvo škole, konkuriše za sredstva na mnogim konkursima, a sa povećavanjem broja učenika, dobijamo i veća sredstva od lokalne samouprave. Uspevamo da deo po deo školskog prostora i dvorišta uređujemo, kako bi učenici imali najbolje moguće uslove za učenje i bezbedan boravak u školi, kaže za K-013 Barjaktarović.

Prema njegovim rečima, više decenija nije ulagano u uređenje škole, pa su zbog toga radili smo deo po deo koliko su dozvoljavala materijalna sredstva. Počeli su od krova, preko prve faze fasadne stolarije, fiskulturne sale i td.

- Pre 4 godine dobili smo namenska sredstva za uređenje staza u parku ispred škole i u na ulazu u školu. Prošle godine smo napokon uspeli da obezbedimo i sredstva za uređenje školskog dvorišta. Osim sredstava koje smo obezbedili od AP Vojvodine i Grada Pančeva rekonstrukciju dvorišta pomogla nam je i MZ "Tesla", kao i roditelji i radnici škole donacijama i radnim akcijama. Projekat je urađen tako da obuhvata radove do velike kapije unutar dvorišta.

Nažalost, zbog situacije sa virusom Covid-19 smanjene su i kvote koje škola dobija na ime materijalnih troškova, i nismo bili u mogućnosti da uradimo projekat i sredimo prostor na ulazu u školsko dvorište. To nam je zadatak da uradimo u narednom periodu, kako bi prelepo dvorište povezali sa uređenim parkom ispred škole.

Napominjemo da su "freško" urađene staze sređene pre 4. godine, a školsko dvorište ove godine. Niti je ulaz u školsko dvorište "kamen i prašina" niti će biti "blato do kolena". Staza koja je urađena u parku ispred škole vodi do ulaza u školsko dvorište i deca se njome bezbedno kreću, nema potrebe da idu po nesređenom delu.

Osim toga u saradnji sa našim roditeljima, MZ "Tesla" mi često organizujemo akcije prikupljanja donacija ili fizičkog uređenja dvorišta škole i biće nam veliko zadovoljstvo ako nam se priključi i zabrinuta sugrađanka, zaključio je Barjaktarović.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.