Rekonstrukcija fiskulturne sale u pančevačkoj gimnaziji „Uroš Predić“ -
gimnazija pancevo, gimnazija uros predic

Rekonstrukcija fiskulturne sale u pančevačkoj gimnaziji „Uroš Predić“
Gimnazija u Pančevu jedna je od najstarijih prosvetnih institucija u Srbiji koju su pohađale mnoge poznate ličnosti među kojima su Mihajlo Pupin i Uroš Predić, po kome i nosi ime. Dugo ovde nije bilo kapitalnih ulaganja. To se najviše vidi na fiskulturnoj sali koja prokišnjava, ali ovoga leta biće završena njena rekonstrukcija.

Fiskulturna sala pančevačke gimnazije stara je 133 godine. Koliko joj je potrebna rekonstrukcija najbolje se vidi kada krov prokišnjava prilikom obilnijih padavina. Uskoro bi ovakve slike trebalo da postanu prošlost jer nadležni najavljuju rekonstrukciju sale, prenosi RTV.

U planu je i rušenje dodatnog objekta površine 55 kvadratnih metara a na tom mestu biće izgrađene svlačionice i postavljeni sanitarni čvorovi. U planu je da radovi počnu sredinom jula i da se završe do prvog septembra.

 

Problem u Gimnaziji "Uroš Predić" je i nedostatak učionica. U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju dva nova objekta u dvorišnom delu Gimnazije.

Očekuju se i sredstva od Republike i Pokrajine za tu namenu. Renoviranjem fiskulturne sale i izgradnjom učionica stvorili bi se značajno bolji uslovi za nastavu u jednoj od najstarijih obrazovnih institucija u našoj zemlji.

(Rtv)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti