Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sačuvajmo energiju za lepšu planetu - | K-013 Portal

Sačuvajmo energiju za lepšu planetu

Ekopedija Pancevo

Pančevo je jedan od izabranih gradova koje je Ministarstvo rudarstva i energetike pozvalo da se angažovano priključi obeležavanju 5. marta, Međunarodnog dana energetske efikasnosti.

Tim povodom, Ministarstvo je u okviru nemačko-srpske saradnje, uz podršku GIZ-a i KFW-a (Nemačka razvojna banka) pripremilo promotivne materijale: plakate, dečje majice sa promotivnim sloganom „Sačuvaj energiju za lepšu planetu“ i edukativne dečje društvene igre na temu energetske efikasnosti.

Likovni konkurs za starije osnovce, korisnike društvenih mreža

Paralelno sa podelom plakata po osnovnim školama i mesnim zajednicama u Pančevu i okolnim naseljenim mestima, Sekretarijat za zaštitu životne sredine raspisuje likovni konkurs povodom Svetskog dana energetske efikasnosti za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola. Na konkursu mogu učestvovati stariji osnovci svih osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva, uključujući i ŠOSO „Mara Mandić“. Tema konkursa je identična ovogodišnjem promotivnom sloganu kojim se afirmiše energetska efikasnost: „Sačuvaj energiju za lepšu planetu“. Konkurs će 18. februara biti objavljen na fejsbuk strani „Ekopedije“, https://www.facebook.com/Ekopedija . “Ekopedija“ je dečji časopis koji ovaj Sekretarijat objavljuje već šest godina.

Rok za slanje skeniranih ili fotografisanih crteža, koje treba poslati u inboks „Ekopedijine“ fejsbuk strane ili na i-mejl Redakcije „Ekopedije“ (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) je 25. februar 2019, a nakon što administrator postavi pristigle radove na fejsbuk stranu „Ekopedije“, najlepše crteže će birati posetioci ove fejsbuk strane, pančevački osnovci uz podršku svih „navijača“, jednostavnim i ujedno najpopularnijim klikom na „lajk“. Objavljeni crteži neće biti potpisani, a autori će biti zamoljeni da sačuvaju originalne crteže.

Nakon fejsbuk glasanja, koje traje do 28. februara 2019. godine, u Holu Gradske uprave će biti organizovana izložba odabranih likovnih radova i to po 10 najboljih radova svih razreda, od petog do osmog. Tom prilikom, u utorak, 5. marta ove godine, kada se očekuju i gosti iz Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, kojima će domaćin na otvaranju biti Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, autorima izabranih likovnih radova će biti uručene nagrade koje je obezbedilo pomenuto Ministarstvo u saradnji sa GIZ-om i Nemačkom razvojnom bankom. Pedesetoro školaraca dobiće majice sa promotivnim sloganom i komplete edukativnih društvenih igara „Igraj za energiju“ za svoje škole.

O propozicijama konkursa detaljnije informacije će biti objavljene na fejsbuk strani „Ekopedije“ i u i-mejlu koji će biti upućen direktorima svih osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.