Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SAMO BAHATO: Opština Kovin POTROŠILA na plate 6,6 miliona dinara VIŠE OD PROPISANOG - | K-013 Portal

SAMO BAHATO: Opština Kovin POTROŠILA na plate 6,6 miliona dinara VIŠE OD PROPISANOG

opstina kovin, drzavna revizorska institucija

Državna revizorska institucija objavila je Izveštaj o reviziji pravilnosti poslovanja Opštine Kovin, koji se odnosi na javne nabavke za 2018. i 2019. godinu i rashode za zaposlene za 2019. godinu.

Prema izveštaju DRI, Opština Kovin je u 2018. i 2019. godini preuzela obaveze ili izvršila rashode i izdatke na ime nabavke dobara, usluga i radova u iznosu od najmanje 2,7 miliona dinara, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i isplatila zaposlenima iznos od 6,6 miliona dinara više od propisanog.

Direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava opštine Kovin su u 2018. i 2019. godini sprovodili postupke javnih nabavki u kojima su odredili dodatne uslove u konkursnoj dokumentaciji koji nisu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, vršili izmene bitnih elementa ugovora, ponuđači odnosno dobavljači nisu dostavljali sredstva finansijskog obezbeđenja, primopredaju predmeta ugovora vršili na način koji nije u skladu sa ugovorom, nisu obavestili organizaciju nadležnu za zaštitu konkurencije, zaključivali su ugovore o javnim nabavkama koji zbog prirode rashoda zahtevaju plaćanje u više godina na način koji nije u skladu sa propisima, nisu objavljivali Odluke o dodeli ugovora o javnim nabavkama i obaveštenja o zaključenim ugovorima.

Indirektni korisnici budžetskih sredstava opštine Kovin u 2018. i 2019. godini su nabavljali dobra, usluge i radove bez sprovedeng postupka javne nabavke, stoji u izveštaju DRI.

Direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava Opštine Kovin su u 2019. godini isplatili plate, dodatke i naknade zarade i naknade za rad u komisijama zaposlenima više iznos od 6,6 miliona dinara usled primene nepravilnih koeficijenata i osnovica za obračun i isplatu plata, nepravilnog utvrđivanja i obračuna minulog rada, kao i za isplate komisijama, koje nisu u skladu sa propisima.

 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.