Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SAOPŠTENJE organizatora Internacionalnog karnevala Pančevo - | K-013 Portal

SAOPŠTENJE organizatora Internacionalnog karnevala Pančevo

Organizator Internacionalnog karnevala Pančevo izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

ZA NJIHOVU DECU NE ZNAM, A ZA NAŠU DECU TROTOAR

Gradska VLAST u Pančevu nije htela da potpiše saglasnost za zatvaranje ulica i postavljanje zapreka i zaštitnih ograda za karneval, čiji su najbrojni učesnici deca.

Ako pitate zašto centralni događaj Internacionalnog karnevala u Pančevu nije održan na ulicama NAŠEG grada, to je poklon Gradske uprave grada Pančeva našoj deci za 18.rođendan karnevala.

Iako je upravljač opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Pančeva, JP ‘’Urbanizam’’ Pančevo, kao i prethodnih godina, izdao Rešenje za korišćenje i zatvaranje ulica za održavanje karnevala, a na koje Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva treba da da saglasnost uz uredno predat projekat saobraćajne signalizacije od 05.06.2020.g. - tu famoznu saglasnost nadležna sekretarka gradskog sekretarijata nije potpisala (nije htela, nije smela) do dana održavanja karnevala.

Po principu ‘’nisam ja - zeka je’’ uzalud obijasmo vrata po zgradi gradske uprave Pančevo, slali dopise Gradskom veću da svom sekretarijatu da saglasnost da potpiše saglasnost... Zlobnici bi pomislili da Grad Pančevo ima nešto protiv karnevala.

Za neupućene: Grad Pančevo ne finansira karneval, ne izdvaja ni dinara iz budžeta grada. Karneval u Pančevu organizuje udruženje građana ‘’Prijatelji Pančeva’’ i obezbeđuje sredstva za finansiranje iz različitih konkursa i od sponzora.

Karneval u Pančevu postao je brend, međunarodna manifestacija od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu i Republiku Srbiju i doprinosi pozitivnim ekonomskim efektima za grad. Ovo je pre svega porodična manifestacija u kojoj učestvuju zajedno deca i roditelji, mladi i stari.

Za ovih 18. godina, u Internacionalni pančevački karneval uloženo je puno rada, truda, entuzijazma, a pre svega ljubavi svih onih koji ga organizuju i učestvuju u njemu.

Zbog ovih godina iza nas i svih pokušaja reketiranja karnevala, preuzimanja, stalnih ne dozvoljavanja nečeg od strane onih koji donose odluke, ponižavanja svih nas koji gradimo mostove prijateljstva, donosimo radost i pozitivnu energiju - odgovor je na pitanje zašto karneval nije u centru grada.

Zahvaljujemo svim pančevcima i gostima koji su došli na karneval u Pančevo da podrže decu, pančevačke i gostujuće karnevalske grupe da podele sa svima radost, ples i kostime koje su pripremale, pa makar i po trotoaru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS