Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Saopštenje zaposlenih Tehničke škole ,,23.maj“ Pančevo, povodom teksta objavljenog u listu ,,Kurir“ - | K-013 Portal

Saopštenje zaposlenih Tehničke škole ,,23.maj“ Pančevo, povodom teksta objavljenog u listu ,,Kurir“

tehnička škola 23 maj Pančevo, saopštenje, zaposleni, podrška direktorki Nataši Zečević, pančevo

Povodom teksta objavljenog u dnevnom listu ,,Kurir“ 14. juna 2020. godine pod naslovom ,,Direktorka Tehničke škole u Pančevu strpala milione u džep“ zaposleni Tehničke škole ,,23.maj“ iz Pančeva ovom prilikom upućuju najoštriju osudu i protest protiv niza neistinitih i netačnih tvrdnji koje su u članku iznete, a koje ozbiljno narušavaju ugled Tehničke škole ,,23.maj“ i direktorke Nataše Zečević.

- Sve tvrdnje da je direktorka Zečević nenamenski i protivzakonito trošila sredstva škole su neistinite i mogu se proveriti, kao i u svim javnim institucijama Republike Srbije.

Direktorka Zečević je u zakonskoj obavezi da podnosi izveštaj Školskom odboru i Gradskoj upravi Pančeva, kako je i činila u skladu sa Zakonom, od 2014. godine do sada, koliko je na ovoj funkciji.

Da bi javnost stekla utisak o Tehničkoj školi ,,23.maj“ i radu direktorke Zečević, želimo najpre da naglasimo da je tokom njenog mandata škola, koja ima devet stotina učenika, postigla izuzetan napredak, proširila broj obrazovnih profila, 2017. godine dobila najvišu ocenu na eksternoj evaluaciji Ministarstva prosvete, ušla u veliki broj projekata sa institucijama kao što su što su UNICEF, Savet Evrope i mnoge druge. U saradnji sa privrednim subjektima kao što je kompanija NIS, obezbeđena je najsavremenija školska laboratorija i interaktivna učionica, a za potrebe kompanije je kreiran i verifikovan novi obrazovni profil – Tehničar za preradu nafte i gasa. Takođe, Tehnička škola ,,23.maj“ je jedna od retkih koja je je obezbedila donaciju iz Nemačke u vrednosti od 25 hiljada evra, namenjenu za finansiranje troškova školovanja socijalno najugroženijih učenika. Svi ovi uspesi su rezultat predanog rada i profesionalizma direktorke ove škole i zaposlenih. Gospođa Zečević je takođe predsednik Zajednice škola u području rada hemija, nemetali i grafičarstvo Srbije i angažovana je i na tom polju.

Navodi da je novac iz budžeta škole trošen nenamenski i protivzakonito nije istinit i dokaziv je, a u finansijskim izveštajima se jasno vidi da je trošen za stručno usavršavanje zaposlenih, kao i za potrebe i promociju škole. U vezi sa navodima o Ugovorima i sredstvima za izradu rasporeda časova, naglašavamo da jedan deo sredstava obezbeđuje Opština, a dodatni deo odobrava Školski odbor. To je uobičajena dugogodišnja procedura, s obzirom na specifičnost izrade rasporeda časova, naročito u našoj školi u kojoj nastavu izvodi sedamdeset devet nastavnika, raspoređenih u okviru četiri područja rada, od kojih svako ima svoje specifičnosti (teorijska nastava, praktična i blok nastava, laboratorijske vežbe...).

Mi, zaposleni u Tehničkoj školi ,,23. Maj“ Pančevo još jednom osuđujemo ovakav vid novinarstva koji, uzimajući iz konteksta određene delove izveštaja Budžetske inspekcije grada Pančeva (a sa kojim je direktorka upoznala Nastavničko veće) tendenciozno iskrivljuje sliku o poslovanju i radu kako direktora, tako i Školskog odbora i cele škole, bez objašnjenja i preciznih navoda.

Posebno nas brine činjenica da se u naslovu teksta direktorka proglašava krivom ( ,,Direktorka Tehničke škole u Pančevu strpala milione u džep“) bez sprovedenog postupka nadležnih organa. U momentu kada očekujemo upis sledeće generacije učenika, tekst ,,Kurira“ i ostalih medija koji su ga preuzeli, ugrožava ugled i reputaciju škole u koju smo, zajedno sa direktorkom Zečević, uložili veliki trud i rad.

Pružamo punu podršku direktorki Nataši Zečević u njenom dosadašnjem posvećenom, profesionalnom i transparentnom radu, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.