Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SEKULIĆ: Ujedinjenje ili rizik da se u Pančevu dogodi Bejrutski scenario - | K-013 Portal

SEKULIĆ: Ujedinjenje ili rizik da se u Pančevu dogodi Bejrutski scenario

pancevo nije rupa, misa sekulic, promist

Predsednik udruženja „Pančevo nije rupa“ Miša Sekulić poziva na ujedinjenje građana, udruženja i gradskih institucija i priključivanje istih u borbi da Promist ne skladišti u Staklari amonijum nitrat i druge opasne materije, koje mogu da doprinesu da se Bejrutski scenario dogodi u Pančevu.

- Apsolutno svi Pančevci moraju biti jedinstveni u ovoj borbi nezavisno od toga da li i kojoj političkoj opciji pripadaju, gde su zaposleni, u kom naselju žive, kako su nacionalno i verski opredeljeni  jer će posledice biti iste za svakog Pančevca ukoliko se dogodi akcident. U slučaju , ne daj Bože, akcidenta grada Pančeva kao i njegovih građana neće biti.

Žalosno je što se u rešenju Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine ne spominje mogućnost akcidenta odnosno možemo protumačiti da akcident nije moguć što apsolutno nije tačno, sramotno je što se donose  ovakva rešenja od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine ne mareći za građane Pančeva.

Jedini koji imaju pravo na takvu odluku su građani Pančeva jer ukoliko se akcident desi nas, građane Pančeva, neće biti, dok će donosioci takvih odluka kao što je Nemanja Erceg i dalje sedeti u svojim foteljama u Novom Sadu. Žalbu na gorepomenuto rešenje su pored udruženja „Pančevo nije rupa“ podneli i udruženje „Zeleni most“, građani kojima smo pomagali prilikom sastvaljanja žalbi kao i druga udurženja i veliki broj građana.

Čak je Pokrajinski sekretarijat privremeno  onemogućio podnošenje  žalbi sve dok nismo objavili poziv na broj za uplatu takse zbog podnošenja žalbe, jer nisu nigde napisali koji je poziv na broj prilikom uplaćivanja takse za podnošenje žalbe, kaže Sekulić za portal K-013.

Pravo da podnesu žalbu imala su udruženja i građani kojima je dostavljeno rešenje zbog prethodno datih mišljenja i primedbi povodom prenamene objekta u Staklari. Prema Sekulićevim tvrdnjama, svi ostali koji su podneli žalbu bili su izloženi bespotrebnom trošku, i te žalbe neče biti uzete u razmatranje.

- Pozivam građane, udruženja, gradske institucije da se ujedinimo u ovoj borbi, da ostavimo eventualne lićne animozitete po strani i da zajedno pobedimo jer ukoliko se desi akcident posledice će biti za sve iste odnosno niko od nas neće postojati kao ni naš grad u kojem živimo, a verujem da niko od nas ne želi da rizikuje život zbog nečijeg profita, kao Pančevac bih poručio preduzeću „Promist“ da je moj život važniji od tvog profita", zaključio je Sekulić. 

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS