Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Seminar Crvenog krsta za vršnjačke edukatore - | K-013 Portal

Seminar Crvenog krsta za vršnjačke edukatore

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Omladinske terenske jedinice „Prim. dr Jovan Milanović“ Crvenog krsta Pančevo je za vikend, 13. i 14. februara, organizovao seminar za nove mlade vršnjačke edukatore u ovom programu prevencije.

Ovom prilikom 17 mladih polaznika, od 14 do 20 godina, je prošlo standardizovani seminar za vršnjačke edukatore, koji Crveni krst na isti način realizuje širom zemlje.

Polaznici su se ozbiljnije upoznali sa pojmom trgovine ljudima i merama opreza koje mogu pomoći, kako njima, tako i ljudima oko njih sa kojima će u budućnosti deliti znanje o ovom ozbiljnom društvenom problemu. Takođe, dobili su nova iskustva vezana za veštine prezentovanja i korišćenja različitih materijala, sastavnih delova Preventivnog paketa koji se koriste u vršnjačkoj edukaciji.

Seminar su vodila tri trenera na ovom Programu prevencije, Sanja Stolić iz Crvenog krsta Ćičevac, Jovana Buha iz Crvenog krsta Zvezdara i Tamara Vicanović kao trener Crvenog krsta Pančevo.

Ovom prilikom seminaru su, kao polaznici, prisustvovali i volonteri Crvenog krsta Savski venac i, kao gosti, predstavnici Crvenog krsta Beograda, budući treneri u Programu prevencije trgovine ljudima, koji su ovom prilikom prikupljali iskustva sa terena.

Sledeći koraci, kako trenera, tako i novih vršnjačkih edukatora u ovom Programu prevencije u Crvenom krstu Pančevo, jesu informativne radionice u osnovnim i srednjim školama u Pančevu, kao i planiranje i realizacija aktivnosti kojima se obeležavaju datumi vezani za podizanje svesti o ovom ozbiljnom društvenom problemu.

V.J.P.

{gallery}ckrst{/gallery}



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS