Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slučaj Ljubiša Janković: Nema reakcije tužilaštva nakon incidenta ispred garaže Pantransporta - | K-013 Portal

Slučaj Ljubiša Janković: Nema reakcije tužilaštva nakon incidenta ispred garaže Pantransporta

Ljubiša Janković, Pantransport, Atp Pančevo, protest, krivični postupak

Ni posle nešto više mesec dana od kako je Ljubiša Janković udaren kolima od strane nepoznatog lica za vreme protesta ispred garaže preduzeća "Pantransport" nije došlo do pokretanja postupka. 

Par dana nakon incidenta, na poziv policijskih službenika Janković odlazi u PU Pančevo i daje izjavu uz koju predaje kopiju lekarske dokumentacije.

Sa svojim zastupnikom Mišom Sekulićem 1. septembra odlazi do Osnovnog tužilaštva u Pančevu, kako bi dobili informacije dokle se stiglo sa krivičnim postupkom. Iako je policija legitimisala mladića, koji je upravljao vozilom kojim je Janković udaren, javna tužiteljka kojoj je bio dodeljen ovaj predmet im saopštava da krivična prijava najverovatnije neće biti pokrenuta i upućuje ih da oni sami to učine.

- Mi smo šokirani. Prosto je neverovatno da i pored očiglednih dokaza javna tužitejka najverovatnjije neće podneti krivičnu prijavu. Ljubiša Janković neće odustati. Sve ovo budi sumnju da pravosuđe ne obavlja svoj posao i da ima dvostruke kriterijume u zavisnosti ko je osumnjičeni, kazao je za K-013 Miša Sekulić, zastupnik. 

Podsećanja radi, incident se dogodio za vreme protesta bivših radnika ATP-a koji su blokirali ulaz u garažu preduzeća "Pantransport" tražeći da im se isplate sve pripadajuće zarade i otpremnina koja im po zakonu pripada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.