Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sportska oprema za FK "Radnički“ iz Kovina - | K-013 Portal

Sportska oprema za FK "Radnički“ iz Kovina

sport, vesti, vanja udovičić, fk radnički, kovin

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić u nastavku akcije doniranja sportske opreme i rekvizita posetio je Fudbalski klub "Radnički“ iz Kovina.

Fudbalski klub Radnički iz Kovina od osnovanja 1904. godine iznedrio je veliki broj uspešnih fudbalera. Jedan od naših najstarijih fudbalskih klubova posetio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i donirao sportsku opremu.

"Želja nam je da u direktnoj komunikaciji vidimo sa kojim izazovima se suočavaju lokalni klubovi. Znamo da su ovo mesta gde kreću naši najveći šampioni kao što je Darko Kovačević, odavde krenuo i koji je uzor ovoj deci. Moramo da ističemo prave idole da bi deca nastavila njihovom putanjom i zadržala se u sistemu sporta“, kaže Udovičić.

Potrebno je da klubovi imaju kvalitetnu opremu jer je i to jedan od preduslova da se više dece bavi sportom istakao je ministar Udovičić.

Sanja Petrović, predsednica opštine Kovin ističe: "Današnja poseta ministra će biti veliki podstrek upravi kluba i igračima da nastave sa dobrim radom i ostvare svoje ciljeve. Da povećaju broj članova, unaprede rad sa mlađim kategorijama koje bi u narednom periodu mogle biti okosnica prvog tima.“

Klub trenutno ima 130 grača u tri selekcije.

Đorđe Anđelkov, predsednik kluba FK “Radnički“ Kovin kaže: "Trudimo se da ovaj klub koji je jedan od najstarijih bio čak i u staroj Jugoslaviji i dalje živi, da napreduje i da ova deca imaju odlične uslove da se razvijaju kao sportisti a naravno i kao ljudi.“

U klubu Radnički iz Kovina očekuju da će u narednom periodu biti na stabilnoj poziciji u Vojvođanskoj ligi istok.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS