Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SPOTTED - nova igra na Instagramu popularna i među pančevačkim tinejdžerima - | K-013 Portal

SPOTTED - nova igra na Instagramu popularna i među pančevačkim tinejdžerima

SPOTTED - nova igra na Instagramu popuarna i među pančevačkim tinejdžerima

Na Instagramu su poslednjih nekoliko meseci osvanule brojne stranice zvane „Spotted“ (uočen si) u kojima mladi šalju fotografije drugih koje slikaju u prolazu, autobusu, na ulici, u parku, postavljaju u grupi „Spotted“ njihovog grada, a onda moderatori tog Instagram profila, koju prati više hiljada ljudi, fotografiju krišom slikane osobe objave javno i pitaju sve da li je neko prepoznaje i poznaje.

Nakon toga, korisnici koji znaju ko je na fotografiji u komentarima „taguju“ (označe) tu osobu kako bi je onaj ko ju je slikao i našao.

Tnejdžeri sa kojima smo razgovarali kažu da u ovome ne vide ništa loše i ovo smatraju „modernim načinom prilaženja osobi koja im se dopala“.

Kada se mladima na javnom mestu neka osoba učini zanimljivom i privlačnom, toliko da bi želeli da ostvare kontakt sa njom, umesto da toj osobi priđu na „staromodan“ način, tinejdžer je krišom fotografiše.

Zatim tu sliku šalje nekom od „spotted“ profila sa zahtevom da se fotografisana osoba pronađe, da se otkrije njeno ime ili da link do instagram profila.

Neretko uz fotografiju ide i objašnjenje: „Primećen u Narodnoj bašti oko 19 sati sa tri druga. Imao je plavi ranac i bele patike. Da li ima devojku?“

Da je ova "igra" popularna kod pančevačkih tinejdžera pokazuje to da profil "Spotted Pančevo" do sada ima preko 11.000 objava a prati ga preko 6500 korisnika te društvene mreže. 

(Foto: Printscreen Spotted Pancevo, Instagram)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.