Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SPS Pančevo polaganjem venaca obeležila Dan pobede nad fašizmom - | K-013 Portal

SPS Pančevo polaganjem venaca obeležila Dan pobede nad fašizmom

sps pancevo, dan pobede nad fasizmom

Povodom 9. Maja, dana pobede nad fašizmom, delegacija SPS Pančeva je položila vence na spomenike palim ruskim borcima, kao i palim borcima 12. Vojvođanske brigade iz Pančeva.

Član predsedništva SPS-a, Dejan Backović je prilikom polaganja venaca sa socijalistima Pančeva izjavio:

"Ne mogu a da ne primetim da je sramotno i pogubno uporno falsifikovanje istorije. Jer ma koliko se nekom istina ne sviđala, istorijska činjenica je da nacizam i fašizam poražen 9. Maja 1945. Godine, i da najveće zasluge za to nosi junačka Crvena armija. Na žalost, svedoci smo da 77 godina nakon pobede nad nacizmom i fašizmom, postoje pojedinci u EU i „zapadnoj civilizaciji“ koji i dalje podržavaju ne samo tragove već i otvorene pojave nacizma i fašizma, na opšte zgražavanje slobodoumnog sveta. Isti oni kojima Srbija nikada neće biti dovoljno mala i slaba, a Rusija dovoljno popustljiva, tolerantna i demokratična. Danas je veliki dan pobede nad nacizmom i fašizmom i svima ga od srca čestitam", rekao je Backović.

Na polaganju venaca u Vojlovici, tim povodom Žarko Dakić je rekao:

"Pančevo se uspešno pokazalo u denacifikaciji, i tu borbu nikako nećemo zaboraviti. Zahvaljujemo se predacima naših sugrađana što nisu žalili svoje živote da se suprostave najvećem zlu dvadesetog veka, onda kada je to bilo potrebno. Na ovom spomeniku upisana su imena Srba, Mađara i Slovaka, a to jasan znak da je borba prvenstveno bila za naš grad, i za naše ljude, a tek onda za sve ostalo. Zahvaljujemo se mesnoj zajednici Vojlovica, i predsedniku Nandoru Balogu, kao i svim drugim organizacijama koje su danas bile ovde sa nama", kazao je Dakić. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.