Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srušena zgrada stare fabrike obuće - | K-013 Portal

Srušena zgrada stare fabrike obuće

Zgrada nekadašnje fabrike obuće na uglu ulica Stevana Šupljikca i Milke Marković koja je već duže vreme napuštena i ruinirana, i predstavljala je potencijalnu pretnju za sve koji bi eventualno ušli u nju, danas je srušena.

Sa rušenjem se počelo juče, a završeno je danas.

Pre nekoliko godina je pokrenuta inicijativa da se u fabriku preseli gradski Prekršajni sud, koji još uvek radi u lošim uslovima, ali zbog krize i potrebe da se u renoviranje fabrike uloži mnogo para, od te ideje još uvek nije bilo ništa. 

Skupština grada Pančeva je 2008. godine donela odluku o prenosu prava korišćenja fabrike obuće na Ministarstvo pravde kako bi bio rešen problem Prekršajnog suda.

U prethodnih nekoliko godina građani su se žalili inspekcijama, pisali Sistemu 48, s pitanjem šta će biti s fabrikom obuće i upozoravali na nebezbednost tog objekta.

I građevinski inspektori su ranijih godina nekoliko puta izlazili na teren i takođe utvrdili da postoji opasnost za one koji prolaze pored fabrike.

Nakon što se ovih dana ukloni sav građevinski otpad s ove lokacije, građani u naselju Tesla moći da odahnu i bez strepnje prolaze tim delom Pančeva.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.